De Loftrompet 2018

Méér Muziek in de Klas stelt stimuleringsprijs voor leerkracht op basisschool beschikbaar

Vanaf zaterdag 29 september jongstleden is het weer mogelijk geworden om een groepsleerkracht uit het primair onderwijs te nomineren voor 'De Loftrompet'. Deze speciale prijs gaat naar de groepsleerkracht die zich op een bijzondere manier inzet voor muziekonderwijs op de basisschool. De Loftrompet is in het leven geroepen door de stichting Méér Muziek in de Klas om haar waardering te laten zien voor de juf of meester die het verschil maakt op het gebied van muziekonderwijs. De prijs bestaat uit 5000 euro te besteden aan muziekonderwijs.

Jury

De jury bestaat dit jaar uit twee ambassadeurs van de stichting Méér Muziek in de Klas: singer-songwriter Ilse DeLange en voorzitter van het college van bestuur van stichting Biezonderwijs, Dave Ensberg. Ook Harrie van den Elsen, dean van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, neemt plaats in de jury. Iedereen: collega’s, (groot-)ouders, kinderen, kan een groepsleerkracht opgeven, tot 30 oktober aanstaande via meermuziekindeklas.nl of zapp.nl/muziekshow. De winnaar zal bekend worden gemaakt op Het Kerst Muziekgala 2018 op 19 december, in bijzijn van Koningin Máxima, erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

Loftrompet 2017

Uitreiking Loftrompet 2017
Foto: Roy Beusker

Vorig jaar werd de prijs voor het eerst uitgereikt. Juf Geerte Rijpma van basisschool De Westhoek uit Ouddorp ontving toen de prijs uit handen van de presentatoren van het Kerst Muziek Gala 2017, Buddy Vedder en Romy Monteiro. Uit het juryrapport: ‘Geerte weet met haar enthousiasme en passie iedereen binnen én buiten school met muziek in aanraking te brengen. Daarnaast slaat ze bruggen tussen de muziekschool, orkesten en basisscholen’. Het geld dat Rijpma gewonnen heeft, besteedt zij onder andere aan pianoles voor het hele leerkrachtenteam, waardoor alle leerkrachten beter muziekles leren geven.

Stichting Méér Muziek in de Klas

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,6 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, sociaal en creatief vlak. De stichting laat zien hoe leuk en waardevol muziekonderwijs is, vergroot kennis van leerkrachten en brengt verbindingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving. Ze werkt samen met verschillende partners: het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Landelijk Kennisinstituut voor Cultuureducatie en Amateurkunst, de PO-Raad, de NPO, AVROTROS en de VandenEnde Foundation.