Geen hogere btw, je belast er heel Nederland mee

Bekijk hier onze laatste nieuwsberichten.

3 juni

Het nieuwe kabinet is van plan om in 2026 het btw-tarief voor cultuur, media, logies, boeken en sport te verhogen van 9% naar 21%. Deze grote lastenverzwaring gaat álle Nederlanders raken. Daarom komen we samen met onder andere Kunsten'92 met een campagne tegen hogere btw.

De voorgenomen verhoging van het btw-tarief gaat onvermijdelijk leiden tot hogere prijzen, wat de toegankelijkheid en betaalbaarheid van sport, media, boeken, cultuur en horeca voor het publiek onder druk zet. Het raakt iedereen in Nederland in het dagelijks leven en op meerdere vlakken. Het is een extra belasting op de kostbare vrije tijd, het verenigingsleven, nieuwsgierigheid en (mentale) gezondheid van elke Nederlander. Van het toejuichen van je favoriete voetbalteam, het boek dat je wilt lezen, een bezoek aan je lievelingsmuseum of aan live muziek, luisteren naar de fanfare in de buurt, het volgen van muzieklessen, een hotelovernachting in eigen land, een uurtje sporten bij de sportschool in de wijk, tot de krant die je op de hoogte houdt over wereldgebeurtenissen.

Spreek je uit: https://geenhogerebtw.nl/ #geenhogerebtw 

Deze actie steunen? Deel het bericht met je achterban, koop één van de deelnemende kranten te kopen en hang de paginagrote advertentie in het raam, of neem een selfie nemen met de krantenadvertentie en deel deze met de hashtag #geenhogerebtw.