COVID-19 pandemie

Informatie over de crisis rondom het coronavirus

Via deze informatiepagina houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de gevolgen binnen de branche kunst- en cultuureducatie.

ATTENTIE

Let op: Vanaf 15 december 2020 is er sprake van een strenge lockdown en daarmee zijn centra voor de kunsten, muziekscholen en volksuniversiteiten gesloten. Het Protocol Sector Cultuureducatie en -participatie en de bijbehorende Branchespecifieke aanvullende richtlijnen zijn tijdens de strenge lockdown NIET van toepassing. Bij het opnieuw opengaan, zijn deze weer van toepassing en zullen waar nodig aangepast worden aan de dan geldende maatregelen.

Ondanks dat culturele organisaties er alles aan doen om te voorkomen dat bezoekers en cursisten elkaar besmetten, zijn mensen onderweg naar, rond en op die locaties vaak langer in de buurt van mensen buiten hun eigen huishouden. Als hier besmetting plaatsvindt, dan bestaat de kans dat anderen worden besmet. Dit wil het kabinet voorkomen, zo was maandag 14 december 2020 de harde en heldere boodschap van Minister-president Rutte. Daarom is Nederland vanaf dinsdag 15 december 2020 tot en met tenminste dinsdag 19 januari 2021 in de strengste lockdown tot nu toe.

Het kabinet acht het helaas ook noodzakelijk om culturele organisaties zoals musea, theaters en monumenten tot en met dinsdag 19 januari 2021 te sluiten voor publiek. Centra voor de kunsten, muziekscholen en locaties voor jeugdverenigingen (scouting, kunst en cultuur) gaan ook dicht. Ook voor jeugdactiviteiten. Bibliotheken mogen open blijven voor het afhalen van brengen van boeken en voor activiteiten voor kwetsbare groepen zoals georganiseerde en besloten huiswerkbegeleiding. Voor professionals blijft de beoefening van podiumkunsten en acteren toegestaan. Zodat zij opnames kunnen blijven maken, voor bijvoorbeeld digitale voorstellingen. Publiek hierbij is niet toegestaan.

Lees meer over de gevolgen van de lockdown voor onze branche in onze nieuwsflitsen Lockdown is nodig, sluiting culturele organisaties tot en met 19 januari 2021 van 15 december 2020 en Nieuws over buitenles en thuisles tijdens lockdown van 17 december 2020.

De werkgroep ‘Branchespecifieke aanvullende richtlijnen op het Protocol Sector Cultuureducatie en -participatie' komt geregeld bijeen om gevolgen van aangepaste maatregelen voor de branche te bespreken. Direct na 19 januari 2021 zal de werkgroep wederom bijeenkomen. De resultaten van de werkgroep overleggen worden steeds zo spoedig als mogelijk aan u terug gekoppeld en verwerkt op onze microsite. Let bij raadpleging op de laatste wijzigingsdatum van de desbetreffende informatie.

Cultuurconnectie adviseert als branchevereniging haar leden om de algemene richtlijnen van het RIVM en bindende maatregelen die door de rijksoverheid worden getroffen, te volgen. Daarnaast ontwikkelde de branche een eigen Protocol Sector Cultuureducatie en -participatie met aanvullende branchespecifieke richtlijnen. Cultuurconnectie houdt u via deze informatiepagina en via Twitter op de hoogte van alle ontwikkelingen die directe impact hebben op onze branche.

Branchespecifiek

Hoe kunt u als werkgever binnen de sector kunst- en cultuureducatie op een gezonde en veilige ... Lees meer

Cultuurconnectie werkt door!

Informatie over maatregelen van het bureau tijdens de coronacrisis
Cultuurconnectie zet zich volop in om haar leden en de branche te informeren over de ... Lees meer

Algemeen

Informatie RIVM en Rijksoverheid
De uitbraak van het coronavirus (COVID-19) is officieel als pandemie bestempeld. Via de website ... Lees meer