Cultuureducatie in de toekomst: open dag voor muziekdocenten

Bekijk hier onze laatste nieuwsberichten.

6 februari

Als branche streven wij ernaar dat iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, cultuureducatie kan genieten van getalenteerde, inspirerende docenten, zowel nu als in de toekomst. Dit betekent dat we moeten samenwerken aan de ontwikkeling van toekomstige docenten.

Daarom organiseert het Koninklijk Conservatorium in Den Haag samen met Cultuurconnectie een open dag voor leerlingen die mogelijk naar het conservatorium willen én voor muziekdocenten die willen praten over de relatie tussen conservatorium en muziekschool. Dit initiatief begon bij de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium, maar wij hopen dat andere afdelingen, conservatoria en kunstvakopleidingen in verschillende disciplines dit voorbeeld zullen volgen.

Open dag en kennisuitwisseling

De open dag voor muziekschooldocenten zal plaatsvinden in november 2024 in het nieuwe onderkomen van het Koninklijk Conservatorium in Amare, Den Haag. Op deze dag komt u in contact met het management, docenten en studenten van KC Jazz. Deelnemers krijgen een rondleiding en aansluitend vindt een gesprek plaats over de verbinding tussen conservatorium en muziekschool. November lijkt nog ver weg, maar voor een vooruitziende docent met leerlingen die met de gedachte spelen van een conservatoriumopleiding kan het niet vroeg genoeg zijn. Van deze vooraankondiging is ook een flyer gemaakt die binnen uw muziekschool of kunstencentrum verspreid kan worden. Uw muziekdocenten zijn ook uitgenodigd om input te geven ter voorbereiding van de open dag voor muziekschooldocenten via een online vragenformulier.

Meer weten?

Cultuurconnectie steunt dit initiatief volledig en nodigt u uit om deze informatie te delen met de muziekdocenten die met uw organisatie samenwerken. Aarzel niet om dit bericht, de flyer en de link naar het input-formulier met hen te delen. Heeft u zelf nog vragen over dit initiatief en over de betrokkenheid van Cultuurconnectie? Neem dan contact op met Ryan Emmen, directeur van Cultuurconnectie via info@cultuurconnectie.nl. U kunt ook direct contact opnemen met Bart Suèr, hoofd KC Jazz via b.suer@koncon.nl.