Ook de nieuwsbrief van Cultuurconnectie ontvangen? Schrijf je in!

Deel via social media

iktoon van start

7 juni 2017

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als bijvoorbeeld hun eigen schooljuf, opa of winkelier en niet als de bevlogen toneelspeler, pianist of vlogger. Daar komt met de iktoon-campagne in de maand juni verandering in. Heel Nederland is dan het podium van alle amateurkunstenaars. Vanaf donderdag 1 juni is er op meer dan duizend locaties in meer dan 200 gemeenten kunst te zien. In kunstencentra, ateliers en buurthuizen, maar ook thuis, op straat en in winkels.

Op 1 juni jongstleden zorgde de bigband van het Metropole Orkest samen met meer dan 50 amateurkunstenaars voor een feestelijk begin van iktoon. Ook in de treinen was het feest waarin amateurkunstenaars de nietsvermoedende reizigers verrasten met hun kunsten. Een mooie start!De komende maand vindt er nog veel meer plaats. Wilt u meer weten over de verschillende programma's en activiteiten? Ga dan naar de agenda op de website van iktoon.

De iktoon maand zal uiteindelijk worden afgesloten tijdens de finale van de Kunstbende op 1 juli. Op deze dag wordt ook de Gouden C 2016 uitgereikt aan een door het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteund project dat je Mee Moet Maken. In hun persbericht maakte het Fonds voor Cultuurparticipatie de 5 genomineerden bekend en riepen zij, voor het eerst dit jaar, het publiek op om te stemmen. Tijdens de iktoon maand worden de stemmen hiervoor verzameld. iktoon helpt mee door berichtgeving hierover in hun persbericht en via social media te verspreiden. Alle vijf genomineerden laten zien waarom cultuur maken zo belangrijk is en hoeveel plezier en power het geeft. Iedereen is van harte uitgenodigd om ook zijn/haar stem uit te brengen en deze oproep met anderen te delen.
N.B. Klik hier voor meer informatie over de genomineerden en stemmen.

meer