Ook de nieuwsbrief van Cultuurconnectie ontvangen? Schrijf je in!

Deel via social media

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

27 juni 2017


VSCD, VNPF, VOB en Cultuurconnectie zijn als lid van Kunsten ‘92 blij met de oproep aan de toekomstige cultuurwethouders en gemeenteraadsleden om het belang van kunst en cultuur voor de gemeente in te laten zien.


Lees hier de oproep van Kunsten '92
.

Cultuurconnectie wil samen met de VSCD, VNPF en VOB deze oproep verder kracht bij willen zetten door onze achterbannen op te roepen om lokale politici uit te nodigen voor een werkbezoek en of meeloopstage, zodat zij met eigen ogen kunnen zien wat alle lokale culturele instellingen in gezamenlijkheid realiseren voor de gemeente en het bijbehorende verzorgingsgebied. Voor het succes van deze zogenaamde ‘kijkjes in de keuken’ roepen wij onze leden op in gezamenlijkheid met andere culturele instellingen in je gemeente een uitnodiging te versturen.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018 (voor een paar gemeenten vinden deze verkiezingen door herindeling plaats in september 2018) is dit in onze ogen dé manier om de kracht van kunst en cultuur op lokaal niveau te tonen én wellicht ook nog de uitwerking van verkiezingsprogramma’s van de diverse partijen te beïnvloeden. Kortom: kunst en cultuur op de politieke agenda te zetten. Daarnaast krijgt u bij zo’n werkbezoek als culturele organisatie natuurlijk ook de kans om de politici te vragen hun plannen maar ook verwachtingen over het lokale cultuurbeleid te delen.

Deze oproep is een eerste stap in de lobby van bovengenoemde brancheverenigingen i.s.m. Kunsten’92 voor de komende periode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast ontwikkelt Cultuurconnectie in gezamenlijkheid met andere partners zoals het LKCA, CJP, Jeugdcultuurfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie ook een strategie in de lobby naar de Gemeenteraadsverkiezingen 2018.

Laten we de krachten bundelen en gezamenlijk de belangen van kunst en cultuur voor een gezonde lokale samenleving onder de aandacht brengen!

Download als PDF

meer