Iktoon campagne ‘Open Up!’ nu van start

1 juni 2021

Iktoon 2021 is officieel van start! Iktoon is de titel van de nationale maand van de amateurkunst en heeft in 2021 het thema Open Up! gekregen. Voor iedereen die actief kunst en cultuur beoefent, is dit een toepasselijk thema omdat in juni weer versoepelingen van de coronamaatregelen zullen plaatsvinden. Dat betekent dat er weer veel meer activiteiten mogelijk zullen zijn.

Mee doen
Organiseer jij een eigen evenement? Een zoom-concert, een open repetitie vanuit je huiskamer, een online theatershow of een expositie in lege etalages? Alleen of met een groep? En wil je dat aan de rest van Nederland tonen? Maak dan een activiteit aan en word zichtbaar in de landelijke festivalagenda van iktoon.nl. De invulling bepaal je zelf en deelname is gratis. In de toonkit vind je tips voor het organiseren van activiteiten en campagnemateriaal dat je kunt inzetten bij de promotie van jouw activiteit(en). Zo laat je zien dat je onderdeel bent van iktoon en tonen we met elkaar hoe divers en kleurrijk kunst in Nederland is.

iktoon Challenge 2021
In de editie van 2021 vindt er, net als voorgaande jaren, een challenge voor het publiek plaats: mensen die vol passie kunst maken, voor zichzelf of voor een ander, zijn van harte uitgenodigd om aan de Challenge 2021 mee te doen: een explosieve dans over vrijheid, aanstekelijke meezinger, portrettekening voor iemand die je hebt ge-mist, korte voorstelling met een open blik op de wereld, een ode aan de toekomst. Alle creatieve uitingen zijn welkom. En iedereen kan meedoen: alleen als individu en samen als groep. Amateurs én professionals. Aanmelden kan via deze link.

Mee bouwen aan de iktoon campagne?
Voor iedereen die in de kunst- en cultuurbeoefening actief is, is er een speciale rol weggelegd als iktoon-coördinator. Iktoon biedt ruimte aan mensen die hun regio in de spotlights willen zetten en weten hoe je lokaal amateurkunstenaars- en activiteiten aan elkaar verbindt. Ben jij die spin in het web en wil jij de landelijke aandacht benutten? Lees dan verder via deze link hoe je coördinator kunt worden.

Zie ook: 'iktoon'