Verruiming mogelijkheden groepslessen vanaf 5 juni 2021

31 mei

Steeds minder mensen met corona worden in het ziekenhuis opgenomen. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt, stijgt hard. Daarom heeft het kabinet afgelopen vrijdag, 28 mei jongstleden, besloten stap 3 van het openingsplan een paar dagen eerder te zetten. Per zaterdag 5 juni 2021 zijn de meeste locaties in ons land open onder voorwaarden. Met coronatoegangsbewijzen kan er voor sommige activiteiten meer, zoals meer bezoekers. Daarbij blijven de basisregels nog steeds van kracht, ook voor mensen die al gevaccineerd zijn.

Kunst- en cultuurbeoefening voor groepen volwassenen
Vanaf 5 juni 2021 zijn groepslessen en repetities voor alle leeftijden weer toegestaan met een maximale groepsgrootte van 50 personen per binnenruimte. Tijdens het oefenen hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dat vanwege de aard van de activiteit niet anders kan. Wel geldt een maximaal aantal mensen per ruimte, dit mogen er niet meer zijn dan 50 exclusief docent. Publiek is niet toegestaan.

Branche goed voorbereid
Cultuurconnectie heeft reeds verscheidene voorbereidingen getroffen voor op de voorgenomen heropening: naast de update van het protocol (versie van 22 april 2021) en een update van de speciale microsite, worden ook de branchespecifieke aanvullende richtlijnen continu met de laatste informatie van de Rijksoverheid aangepast. De poster, die Cultuurconnectie samen met zorgverzekeraar VGZ ontwikkelde voor de heropening van de branche, kan ook bij stap 3 in gebruik blijven.

Minister Van Engelshoven: “Wat hebben we dit lange tijd moeten missen. Kunst en cultuur is de zuurstof van onze samenleving, we kunnen niet zonder. Het verbindt, het ontroert of maakt ons aan het lachen. Eindelijk kan het publiek weer daadwerkelijk wegdromen bij al het moois dat de culturele en creatieve wereld ons te bieden heeft. Ook al kunnen de instellingen nog niet zoveel publiek ontvangen zoals ze gewend waren voor de coronacrisis, dit is een hele belangrijke stap. Het biedt ook perspectief aan culturele en creatieve ondernemers die weer kunnen beginnen met inkomsten verwerven door mensen te laten genieten van kunst en cultuur.”

Bron: nieuwsflits ministerie OCW, d.d. 28 mei 2021