Kunt u dit bericht niet goed lezen? Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief Special
Congres Samenwerking & Multifunctionaliteit 21 april 2016
 

Donderdag 21 april aanstaande vindt het voorjaarscongres van Cultuurconnectie ‘Samenwerking & Multifunctionaliteit’ plaats in Maastricht. De dag wordt gevuld door interessante, inspirerende sprekers en veel interactie door debatten, kennisuitwisseling, netwerken én een Collegiaal Consult Café. Erik Akkermans, voorzitter Federatie Cultuur en eigenaar van Wevragenerik, is dagvoorzitter van het congres. U KOMT TOCH OOK?

In deze nieuwsbrief special worden alvast enkele sprekers en onderwerpen uitgelicht. Het volledige programma van deze congresdag vindt u hier. Wilt u zich aanmelden, dan kan dat hier voor leden en hier voor overige relaties en belangstellenden.

Eva Middelhoff
Eva Middelhoff spreekt over gedwongen fusies in de culturele sector

Culturele instellingen zoals schouwburgen, bibliotheken, poppodia en centra voor den kunsten worden steeds vaker door gemeenten gedwongen om elkaar op te zoeken. De overheid stuurt dan top down aan op samenwerkingsverbanden of fusies. Dat fusies en acquisities in het bedrijfsleven veelvuldig mislukken is algemeen bekend. Als onderdeel van een masterstudie Bedrijfskunde aan de UVA, deed Eva Middelhoff, zelf directeur-bestuurder van Cool kunst en cultuur (een Schouwburg èn Centrum voor de kunsten) in 2015 onderzoek naar zes gedwongen fusieprocessen. In deze presentatie vertelt zij over haar bevindingen. 

Lees meer...
Experts nemen deel aan plenair debat

Tijdens het plenaire debat gaan experts met elkaar en met de deelnemers in gesprek over samenwerkingen en multifunctionele locaties. Hieronder worden enkele experts, die meedoen aan het debat, geïntroduceerd.

Henriette de Kok VOB
Henriëtte de Kok - VOB-Actielijn Ondernemen en Samenwerken

Henriëtte de Kok is de programma-manager van de VOB-Actielijn Ondernemen en Samenwerken. Zij zal samen met twee andere experts tijdens het plenair debat over samenwerkingen in discussie gaan met de deelnemers.
De bibliotheek zet zich van oudsher in om de kennis van mensen te vergroten en hun verbeeldingskracht te stimuleren. Een belangrijke randvoorwaarde hiervoor is dat men lees- en taalvaardig is en men beschikt over voldoende digitale bagage. In een veranderende maatschappij verandert ook de rol van de bibliotheek. 

Lees meer...
Peter Zwart
Peter Zwart - directeur STEAD Advisory

Peter Zwart werkt momenteel met zijn bedrijf onder meer aan de ontwikkeling van een nieuw multifunctioneel congrescentrum in combinatie met een muziekvenue binnen het Ahoycomplex te Rotterdam en aan de gecombineerde nieuwbouw van Theater Zuidplein en een vestiging van de bibliotheek van Rotterdam. Hij zal samen met andere experts in discussie gaan met de deelnemers tijdens het plenaire debat over multifunctionele locaties.

Lees meer...
Collegiaal Consult Café

In combinatie met een uitgebreide lunch vindt tijdens het congres het Collegiaal Consult Café plaats. Hier bieden experts hun expertise aan. U kunt hen benaderen voor kennisuitwisseling, vragen of een discussie. Hieronder stellen twee experts zich voor.

Wytze de Vries
Samenwerking in Drenthe

De drie gemeentelijke kunstinstellingen in Drenthe - De Kunstbeweging, Scala en het ICO - en het provinciale K&C hebben begin vorig jaar besloten de al bestaande samenwerking op het terrein van de regeling CEmK verder te intensiveren. De vier directeuren Rineke Marwitz, Ton Dohle, Wytze de Vries en Marieke Vegt gaan daarover graag met collega’s in gesprek.

Lees meer...
Natalie Straatman-Jeuring
Vereniging De Toon Zetten

Hoe zorg je nu in een divers en uitgestrekt gebied dat de inhoud en kwaliteit van de muziekles op scholen gelijkwaardig is? Dat het dus niet uitmaakt voor Pietje of hij geboren is in Winschoten of in Leek, want een kind kiest tenslotte niet waar zijn wieg staat. Natalie Straatman-Jeuring, directeur Muziekschool Zuid-Groningen en secretaris De Toon Zetten, gaat graag met u in gesprek.

Lees meer...
Leden geven gehoor aan oproep voor video’s

De Cultuurconnectieleden hebben enthousiast gehoor gegeven aan de oproep voor het insturen van video's, waarin de eindproducten van de creatieve sector getoond worden. Cultuurconnectie wil hiermee aandacht geven aan de maatschappelijke waarde van het werk van de leden.

Een selectie van de ingezonden video’s wordt tijdens het voorjaarscongres getoond. De aangeleverde video’s passen goed bij de inhoud van het congres en zijn een mooie afspiegeling van de resultaten bij de Cultuurconnectieleden.

Centre Céramique
Locatie Congres - Centre Céramique

Het congres vindt plaats in Maastricht in het Centre Céramique (bibliotheek, tentoonstellingen, cultureel erfgoed).

Direct aan de Maas, gelegen tussen het oude stadscentrum Wyck en het hypermoderne, hippe stadsdeel Céramique, ligt Centre Céramique, ontworpen door architect Jo Coenen. Hét bruisende, culturele hart van Maastricht. Er zijn het hele jaar door gratis tentoonstellingen, zoals onder andere de World Press Photo. Ook zijn er cultuurhistorische en archeologische tentoonstellingen over de stad en omgeving.

De bibliotheek, die er ook gevestigd is, heeft een zeer uitgebreide collectie en er worden lezingen gehouden en workshops verzorgd. De hal, op de begane grond biedt een podium voor concerten en andere activiteiten.

Website: www.centreceramique.nl

{AFMELDEN}
Powered by Tuesday