{preheader}
Kunt u dit bericht niet goed lezen? Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief 7, 25 mei 2021
Voorjaarscongres & ALV | iktoon-challenge 2021 | praktijkervaringen leden
 
ALV_duotone_banner
Voorjaarscongres en ALV

Op 9 en 10 juni 2021 vindt het voorjaarscongres van Cultuurconnectie plaats. Tijdens dit voorjaarscongres vinden de Algemene Ledenvergadering en een cao-ledenraadpleging plaats (voor leden), maar is er ook een inhoudelijk programma dat tevens voor andere relaties van Cultuurconnectie kosteloos toegankelijk is. Leden van Cultuurconnectie kunnen voor detailinformatie, agenda en vergaderstukken terecht op het besloten Ledennet. Voor geïnteresseerden en deelnemers van het publiek toegankelijke inhoudelijke programma is een speciale informatiepagina ingericht.

Lees meer...
iktoon_banner
iktoon 2021: Open Up!

Iktoon nodigt en daagt iedereen in Nederland uit om in juni (digitaal) creatief aan de slag te gaan met een creatieve uitdaging: de iktoon Challenge 2021. Het thema hiervoor kan op dit moment niet anders zijn: Open Up! Na een lange periode van corona-maatregelen voelen we met iedere versoepeling de vrijheid dichterbij komen. Dus zing, dans, speel, schrijf, rap, acteer, film, teken of schilder mee en druk je gevoel van Open Up! uit met jouw creativiteit. Lees verder om te leren hoe je als organisatie ook mee kan doen aan iktoon 2021.

Lees meer...
Logo_Zoom
Update Zoom-project

Het Zoom-project cultuureducatie en het Zoom-project volksuniversiteiten blijven ons positief verbazen met de aanhoudende stijging van het aantal sessies dat binnen deze projecten plaatsvindt. Inmiddels zijn we met beide projecten alweer de 142.000 sessies voorbij. De deelnemers van beide projecten zijn bijzonder tevreden over de geboden mogelijkheden en hoe het uitkomst biedt om door te blijven gaan ten tijde van de coronacrisis. Onze partner in deze projecten, Duppal, beschreef het succes van de samenwerking in het doorklikartikel.

Lees meer...
Logo_SBF_4x3
Campagne SBF

Op 1 juni aanstaande gaat de nieuwe campagne van de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie (SBF) van start: "Nederlanders geven tijd, geld en energie. Omdat ze geven om de samenleving, om de wereld en om elkaar. We hebben ruimte nodig om dat te kunnen blijven doen. Maar deze ruimte is niet vanzelfsprekend. De overheid neemt steeds vaker maatregelen die, bedoeld of onbedoeld, de ruimte om te geven en steun te vragen inperken. Dus daarom vragen wij de politiek heel expliciet: Geef ons die ruimte", aldus de SBF.

Lees meer...
 
Ledennieuws
 
Leden_Kleinkunstig_4x4
Duizendste online workshop van lidorganisatie Kleinkunstig

De noodgedwongen verplaatsing van het onderwijs naar online lesgeven, zorgde bij iedereen voor nogal wat uitdagingen. Zowel voor de docenten als voor de leerlingen. Maar zoals workshop-aanbieder Kleinkunstig ontdekte, zorgde het ook voor een aantal onverwachte nieuwe mogelijkheden en kansen! Samen met hun team workshopdocenten en een aantal grote musea zette zij een mooi aanbod online workshops op. Om zo ook in coronatijd leerlingen nog steeds in aanraking te brengen met kunst en cultuur!

Logo_Phoenix_Cultuur_4x4
Documentaire: Cultuur in coronatijd in Meierijstad

De samenwerkende partijen in de Cultuurfabriek - Phoenix Cultuur, Cultuur Haven Veghel, Theater De Blauwe Kei en De Compagnie - hebben een documentaire gemaakt 'De deuren gaan weer open! Cultuur in coronatijd in Meierijstad'. Een docu waarin wordt teruggeblikt in het afgelopen bewogen ‘coronajaar’, maar vooral ook positief vooruit wordt gekeken, als de deuren weer open mogen!

Logo_Huis73
Huis73 neemt taken Cultuurbosch over

Lidorganisatie Huis73 neemt het stokje, en daarmee de ondersteuning van amateurclubs en -verenigingen, van Cultuurbosch over. Dit betekent dat er afscheid wordt genomen van Cultuurbosch als naam en platform. Per 1 juli 2021 verdwijnen ook de social media kanalen van Cultuurbosch en de website Cultuurbosch.nl. Huis73 is de plek waar vragen, initiatieven, ideeën, informatie van en voor amateurkunstenaars verzameld en beantwoord worden. Lees verder over op welke manier zij het amateurveld gaan ondersteunen.

Leerorkest_Harp_Crowdfunding
Crowdfunding actie voor 300 harpen

Speciaal voor het Leerorkest is een gloednieuw model harp ontworpen. De gewone harp is mooi, maar ook erg zwaar en duur. Het innovatieve model is een zelfbouwpakket, een soort Ikea-harp, en daarmee heel betaalbaar. Het Leerorkest droomt van 300 harpen waarop kinderen in heel Nederland kunnen leren spelen. Lees meer over de crowdfunding actie van het leerorkest en hoe u die wellicht kunt ondersteunen.

 
Agenda
 
ALV_duotone
9 juni
Cao-ledenraadpleging

Als onderdeel van het voorjaarscongres zal op woensdag 9 juni 2021 een cao-ledenraadpleging plaatsvinden. Dit is een besloten bijeenkomst voor leden van Cultuurconnectie.

ALV_duotone
10 juni
Algemene Ledenvergadering Cultuurconnectie

Als onderdeel van het voorjaarscongres zal op donderdag 10 juni 2021 de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaatsvinden. Dit is een besloten bijeenkomst voor leden.

ALV_duotone
10 juni
Inhoudelijk programma Voorjaarscongres 2021

Als onderdeel van het tweedaagse voorjaarscongres, vindt op donderdagmiddag 10 juni 2021 het inhoudelijke programma plaats. Dit onderdeel is kosteloos en ook toegankelijk voor

...

{AFMELDEN}
Powered by Tuesday