{preheader}
Kunt u dit bericht niet goed lezen? Klik hier voor de online versie
Nieuwsflits COVID-19, 20 december 2021
INFORMATIE: Nederland in lockdown | maatregelen tot en met 14 januari | zet gevel in kleurig licht!
 
COVID-19_composite_NF2021.11.29

Het is de afgelopen week duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Het OMT verwacht dat deze variant eind december al dominant zal zijn in Nederland. Dit is eerder dan verwacht. De snelle opmars leidt nog dit jaar tot een stijging van het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen en op de IC’s. Hiermee wordt een overbelasting van de zorg in januari steeds reëler. De verspreiding van de omikronvariant moet op korte termijn worden vertraagd om de zorg voor iedereen toegankelijk te houden. Daarom heeft het kabinet zaterdag 18 december jongstleden besloten en middels een persconferentie bekend gemaakt dat Nederland vanaf zondag 19 december 2021 tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat.


Daarom zijn muziekscholen, centra voor de kunsten, volksuniversiteiten, theaters en vergelijkbare locaties, tot en met 14 januari 2022 binnen en buiten gesloten voor publiek. Bibliotheken blijven open. Kunst- en cultuurbeoefening met maximaal 2 personen is buiten in de openbare ruimte toegestaan. Voor actuele informatie over ‘Corona en zingen, toneelspelen, dansen, muziek maken en acteren‘ lees hier op de website van de Rijksoverheid.

Inmiddels staan alle maatregelen en dringende adviezen vanaf zondag 19 december 2021 op rijksoverheid.nl (lees meer). De maatregelen komen bovenop de maatregelen en adviezen die al gelden voor iedereen, zoals de basisregels, de mondkapjesplicht, het advies om een zelftest te doen voor je bij anderen op bezoek gaat en het thuiswerkadvies.

Covid-19_informatieblad_2021.12.20
Steunpakket

Ondernemers/organisaties kunnen gebruikmaken van het steunpakket dat onlangs is uitgebreid en verlengd. Het kabinet geeft onder andere extra steun aan de culturele sector. Minister Van Engelshoven: “Ik sprak afgelopen tijd met veel mensen die werken in de culturele en creatieve sector. Er is grote behoefte aan perspectief om hun mensen overeind te houden, zodat creatieve processen door kunnen gaan. Veel instellingen, zowel gesubsidieerde instellingen als vrije producenten, betalen ook hun zzp’ers door vanuit de steunmaatregelen. Maar helaas bereikt de steun hen niet allemaal. De verlenging van dit steunpakket biedt hopelijk nog meer ademruimte, zodat meer zzp’ers worden bereikt.”

Lockdown: zet gevel in vrolijke kleuren!

Zet waar mogelijk uw gevel in kleurig licht! Onder andere de VNPF (Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals) roept op dit te doen, in navolging van het Patronaat in Haarlem (zie foto, fotocredit Gerard Bakker), als reactie op de lockdown die vanaf afgelopen zondag, 19 december 2021, is ingegaan. Cultuurconnectie roept ook haar leden op waar mogelijk het gebouw te voorzien van kleurig licht. Als symbolisch gebaar naar de cursisten, het publiek en andere belanghebbenden, om een ieder door deze donkere kerstperiode te trekken. Hoe mooi zou het zijn als culturele gebouwen, zoals muziekscholen, centra voor de kunsten, volksuniversiteiten, poppodia et cetera kleur geven aan deze donkere periode van lockdown!

Lockdown: zet gevel in vrolijke kleuren
{AFMELDEN}
Powered by Tuesday