{preheader}
Kunt u dit bericht niet goed lezen? Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief, 20 december 2022
Eindejaarsgroet | korting premie OAK | sociale mediacampagne volksuniversiteiten
 
Kerstwensen_banner
Kerst- en eindejaarsgroet Cultuurconnectie


Het bestuur en de medewerkers van Cultuurconnectie wensen alle leden van onze branchevereniging, onze samenwerkingspartners en onze relaties fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en een fris nieuw jaar toe! In de periode van 24 december 2022 tot en met 1 januari 2023 is het bureau van Cultuurconnectie gesloten. Daarna zijn wij u weer graag van dienst.

Tijdelijke korting premie OAK

De sociale partners kunsteducatie en het bestuur van het fonds Overleg Arbeidsvoorwaarden Kunsteducatie (OAK) hebben tijdens de decembervergadering gesproken over de stijgende kosten voor cultuurorganisaties. Sociale partners willen de leden van Cultuurconnectie graag tegemoet komen door een tijdelijke korting op de OAK-premie te geven. Lees meer op het besloten ledennet.

Vast en zeker werken in de culturele en creatieve sector

De overheid wil graag stimuleren dat zzp-ers of werkenden met een hybride beroepspraktijk in de creatieve en culturele sector zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en heeft daarom voor een bepaalde periode een stimuleringsbudget vrijgemaakt.

Lees meer...
Staatssecretaris "Cultuur geeft leven aan onze levens"

Staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media) wil af van de soms moeizame verhouding die Nederland lijkt te hebben met cultuur. In de Pieterskerk in Leiden sprak zij de 51e Huizingalezing uit: "Erfgoed, kunst en cultuur: zij vormen wie we zijn."

Lees meer...
VU_socialmediacampaign_banner
Sociale mediacampagne volksuniversiteiten

Vanaf 19 december 2022 is de tweede fase van de sociale mediacampagne voor volksuniversiteiten van start gegaan. In een periode van vijf weken zullen verschillende advertenties op Facebook en Instagram zichtbaar zijn. Zo is er extra aandacht voor het volksuniversiteitswerk op sociale media in aanloop naar de eerste cursusweken van volgend kalenderjaar. Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door de Stichting tot Steun aan het Volksuniversiteitswerk.

 
Certificering
 
Certificering

Onlangs ontvingen de volgende leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeuren Sander Boschma (Artex), Sander Spaan (Clink!), Adriën Schilder (SEP), Remko Boesveld (Kunstlokaal) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op onze website.

 
Ledennieuws
 

Onlangs heeft Cultuurconnectie TacT Muziek als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze nieuwsbrief stellen zij zich kort aan u voor:

Wilt u met uw organisatie ook lid worden en profiteren van de voordelen van een sterke branchevereniging? Kijk hier voor meer informatie of neem direct contact op met Cultuurconnectie via 030-2303740 of info@cultuurconnectie.nl.

 
Personalia

Jack Gooyaers heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en gaat uit dienst; Erik Caris wordt per 1 januari 2023 de nieuwe directeur bij Art4U
Susan van de Lagemaat neemt dan het stokje over van Hans Bijloo als nieuwe directeur van Muziekschool Krimpen.

 
Agenda
 
VU_themadag_800x600
16 maart 2023
LDOV-COV, 16 maart 2023

Op 16 maart 2023 vindt het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg Volksuniversiteiten (LDOV/COV) plaats bij Volksuniversiteit Rotterdam.

CC-logo-vierkant
24 dec 2022 t/m 1 jan 2023
Eindejaarssluiting bureau Cultuurconnectie

In de periode van 24 december 2022 tot en met 1 januari 2023 is het bureau van Cultuurconnectie gesloten. Daarna zijn wij u weer graag van dienst.

{AFMELDEN}
Powered by Tuesday