ALV en voorjaarscongres 2021

Op 9 en 10 juni jongstleden heeft het Voorjaarscongres 2021 van Cultuurconnectie plaatsgevonden. Naast het inhoudelijke programma van het congres vonden tevens de Algemene Ledenvergadering en een cao-ledenraadpleging van Cultuurconnectie plaats.

Inhoudelijk programma

Als onderdeel van het tweedaagse voorjaarscongres 2021, vond op donderdagmiddag 10 juni het inhoudelijke programma plaats. Inhoudelijk gingen wij met elkaar in gesprek over ‘samen werken’, ‘samen zijn’ en ‘samen meten’ en er werd afgesloten met een ludieke energizer, ‘samen lachen’.

Samen: zijn

De aftrap van de middag werd gegeven door inhoudelijk expert Andries van den Broek (Senior wetenschappelijk medewerker van het Sociaal en Cultureel Planbureau). Hij deelde met de aanwezigen zijn inzichten over ‘Een Leven Lang Ontwikkelen’ (LLO) en de relatie met multifunctionele organisaties. Andries vertelde dat LLO voorheen vaak direct gekoppeld werd aan de arbeidsmarkt en het ontwikkelen van competenties voor werkenden, maar dat de maatschappij nu klaar is voor een andere duiding van het begrip LLO. Namelijk dat voor het welzijn en welbevinden van alle Nederlanders het jezelf continu blijven ontwikkelen een belangrijk voorwaarde was. Hij prikkelde de aanwezigen door te stellen dat de organisaties als centra voor de kunsten en volksuniversiteiten in het publieke debat zich wat zichtbaarder mogen opstellen en zich kunnen aanbieden als probleemoplossers voor de gebrekkige leercultuur door positieve leerervaringen te genereren. Dat lokte uiteraard reacties bij de deelnemers en panelleden Bert Frölich (Kunstwerk!, De Liemers) en Astrid Vrolijk-de Mooij (Stadkamer, Zwolle) uit. Veel voorbeelden werden uitgewisseld (van Assen tot Zeeland) en de functies die multifunctionele organisaties vertegenwoordigen behoorlijk goed aansluiten bij de trends en ontwikkelingen in de samenleving.

Samen: werken

Samenwerken vindt niet alleen plaats in organisaties en teams, maar kan ook plaatsvinden met klanten en belanghebbenden. En wat dat onder andere betekent voor de transformatie in coronatijd, van zowel producten als dienstverlening, werd goed duidelijk uit de mooie en heldere presentatie over online werken door Maartje Ghijsen (coördinator bij VRIJDAG in Groningen). Over hoe men dacht dat theaterles “nooit online zou kunnen” en hoe digitaal lesgeven en presenteren uiteindelijk toch resulteerde in een positief iets en compleet nieuw gemaakt aanbod. In de reflectie van de panelleden Jantien Westerveld (net verkozen tot voorzitter van Cultuurconnectie) en Betty van Oortmerssen-Schutte (scheidend voorzitter van Cultuurconnectie) spraken zij onder andere over samenwerking in de afgelopen tijd en over samenwerken in de toekomst. Door de afwisselende voorbeelden uit onder andere Gouda, Utrecht, Arnhem en Breda, werd het een levendige discussie.

Samen: meten

Een gesprek over de waarde en ontwikkeling van gegevensverzameling en nieuwe initiatieven op het gebied van impactmeting. Met Lisan Beune (Culture2Business) en co-hosts Jan Brands (directeur Cultuurconnectie) en Jan-Willem Kluën (projectmanager Cultuurconnectie).

Met de waarde en noodzaak van gedegen (kwantitatieve) gegevensverzameling als vertrekpunt, gaf Lisan Beune uitleg hoe het meten van impact een ander soort aanpak nodig heeft: impactmeting benodigt kwalitatief en herhaald onderzoek, meer storytelling dan cijfers. Het is ook essentieel dat er overeenstemming is wat de uitgangspunten en toetstenen zijn. Als voorbeeld noemde zij de impact van cultuur op eenzaamheid: "het is dan erg belangrijk om van tevoren goed af te spreken hoe je een begrip als 'eenzaamheid' wetenschappelijk kunt objectiveren", aldus Lisan. In het panelgesprek gaf Jan-Willem Kluën ook een uiteenzetting van de onderzoeksprogramma's waaraan Cultuurconnectie momenteel en recentelijk aan (mee)werkt, zoals KAnS en diverse corona-onderzoeken.

Energizer: samen lachen

In een jaar van keihard werken en de uitdagingen van de coronacrisis, viel er niet altijd veel te lachen. Dus wat was er beter dan deze geslaagde middagsessie en de optimistische stemming van het congres kracht bij te zetten; de deelnemers gingen onder leiding van 'lach-coach' Martin Kuijper aan de slag met een energizer: samen lachen. Met een aantal gedachtenexperimenten, oefeningen en trucs kreeg hij de deelnemers al snel mee en werd het voorjaarscongres 2021 van Cultuurconnectie schaterlachend afgesloten.

Tijdens het voorjaarscongres 2021 vonden tevens een cao-ledenraadpleging en de Algemene Ledenvergadering van Cultuurconnectie plaats. Omdat deze onderdelen van het voorjaarscongres uitsluitend voor leden toegankelijk waren, is de terugblik hierover ondergebracht op het besloten Ledennet.