ALV en najaarscongres Cultuurconnectie 2020 live vanuit Rotterdam Ahoy

Op 19 november 2020 vonden de ALV en het najaarscongres van Cultuurconnectie plaats. De ledenvergadering was exclusief voor leden van Cultuurconnectie. Het congresprogramma in de middag bood Cultuurconnectie gratis aan aan alle geinteresseerden.

Terugblik

Op 19 november 2020 stonden de Algemene Ledenvergadering (ALV) en het najaarscongres van Cultuurconnectie gepland. Zowel de ALV als het congres werden live vanuit Rotterdam Ahoy aangeboden via Zoom. Waar tijdens de ALV met name het werkplan en de begroting 2021 centraal stonden, werd in de middag nader ingezoomd op de invloeden van de coronacrisis op de branche, nu en in de toekomst, en minstens zo interessant ook op inclusie. Als gastsprekers mochten wij Jolanda Jansen, Algemeen Directeur Rotterdam Ahoy, en Hermineke van Bockxmeer, Concerndirecteur Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam, verwelkomen.

Dagvoorzitter Rogier Elshout interviewde Jolanda Jansen over Rotterdam Ahoy, de eventbranche en Rotterdam in coronatijd. Hoe vergaat het Rotterdam Ahoy sinds maart 2020 en hoe ziet de toekomst eruit? Wat is hun verbindende rol met de stad Rotterdam? En samen blikten zij vooruit naar het Songfestival 2021 waar het thema ‘Open Up’ centraal staat. Hermineke van Bockxmeer schetste, mede in het licht van inclusie, onder andere hoe Stadsontwikkeling Rotterdam werkt aan een aantrekkelijke woonstad en een sterke economie, met hart voor Rotterdam en de mensen die er komen, wonen en werken onder het motto: samen maken wij de stad.

Ook de interactie met de deelnemers was een essentieel onderdeel van het online congres. De deelnemers werden actief betrokken bij het congres en gingen tweemaal in kleine groepen uiteen in verschillende Zoomkamers, waarbij in iedere kamer een bestuurslid van Cultuurconnectie het gesprek leidde over eerst het thema: Toekomst na corona, met vragen als ‘Hoe denken we uit de coronacrisis te komen?’ en ‘Wat te overbruggen, transformeren en adopteren?’ en vervolgens over inclusie.

Het congres werd afgerond met een kort duo-gesprek tussen dagvoorzitter Rogier Elshout en Cultuurconnectie-directeur Jan Brands, over hetgeen deze middag was gepasseerd en ook waar de branche over 5 jaar staat. Op een mooie toekomst, met het benutten van de positieve lessen uit deze zware coronatijden, werd tot slot het glas geheven, letterlijk in Rotterdam Ahoy en virtueel bij de deelnemers vanachter hun scherm.

Jolanda Jansen Algemeen directeur Rotterdam Ahoy

Hoe vergaat het Rotterdam Ahoy sinds maart 2020 en hoe ziet de toekomst eruit? Wat is hun verbindende rol met de stad Rotterdam? Ook ter sprake kwam de vooruitblik naar het Songfestival 2021 waar het thema Open Up centraal staat.

Hermineke van Bockxmeer, Concerndirecteur Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam

Stadsontwikkeling Rotterdam werkt aan een aantrekkelijke woonstad en een sterke economie, met hart voor Rotterdam en de mensen die er komen, wonen en werken. We ondersteunen het bestuur en werken samen met burgers, bedrijven, overheden en andere partners in de stad, haven en regio. Daarom is hun motto: samen maken wij de stad.

Zoomhost Rogier Elshout

Rogier Elshout was onze presentator.

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurconnectie? Abonneer u dan op onze Nieuwsbrief en ontvang tijdig bericht over aankomende congressen en bijeenkomsten. Wilt u meer informatie over lidmaatschap van Cultuurconnectie? Ga dan naar deze informatiepagina. U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen via info@cultuurconnectie.nl of telefonisch via 030-2303740.