ALV en najaarsongres 21 november 2019

Op 18 en 19 november 2020 staat de eerstvolgende Algemene Ledenvergadering en het najaarscongres van Cultuurconnectie gepland in Rozet te Arnhem. Via deze pagina zullen wij u voorzien van nadere informatie over het congresprogramma, de agenda van de ALV, vergaderstukken en andere praktische zaken.

Ontvangst, inloop en de eerste gesprekken

Informatiesessie overstap CAR-UWO naar CAO KE

Het congres ging van start met een officieus onderdeel: een bijeenkomst voor organisaties die zich wilden laten informeren over de overstap van CAR-UWO naar de CAO Kunsteducatie. Daarin ook inhoudelijke bijdragen van Marion Beekmans (Manager Propositie Strategische marketing, PGGM) en Monique Rienties (Senior Klantmanager, PGGM) over de gevolgen voor pensioensregeling bij het verlaten van de B3-status. De bijeenkomst werd geleid door Anne Marie 't Hart van Cultuurconnectie en Ruud Janssen van het OAK.

Actualiteit arbeidsverhoudingen en -voorwaarden

Jan Brands en Anne Marie 't Hart van Cultuurconnectie praatten de leden bij over arbeidsmarktgerelateerde onderwerpen zoals de ontwikkelingen ten aanzien van de nieuwe CAO Kunsteducatie – Openbare Bibliotheken, de Arbeidsmarktagenda Culturele en Creatieve Sector, de Fair Practice Code, het in oprichting zijnde Platform Arbeidsmarkt Culturele & Creatieve Toekomst (PACCT) en het Sociaal Arrangement.

Binnen het Sociaal Arrangement is expliciet aandacht voor voorzieningen ingericht voor zzp'ers. Hierover gaven Marion Beekmans (Manager Propositie Strategische marketing, PGGM) en Monique Rienties (Senior Klantmanager, PGGM) een presentatie om inzicht te geven in de pilot voor de ontwikkeling van een pensioen voor zzp'ers in de cultuursector.

Algemene Ledenvergadering

Exclusief voor leden van Cultuurconnectie is een meer uitgebreide terugblik op het besloten Ledennet beschikbaar en zijn congresdocumenten en ALV-stukken te downloaden.

Een goed gesprek over de kracht van een gebouw

Jan Brands ging een gesprek aan met Bjorn Schrijen van de Boekmanstichting over zijn onderzoek over duurzaamheid in de cultuursector waar hij en Bureau 8080 samen aan hebben gewerkt. Vanuit ecologisch standpunt proberen steeds meer culturele organisaties te verduurzamen, maar hoe leeft het thema duurzaamheid eigenlijk sectorbreed? Welke activiteiten ondernemen culturele organisaties, tegen welke problemen lopen zij aan en hoe kunnen ze die oplossen? Enkele good practices van Cultuurconnectie-leden werden daarbij belicht en lichtte hij toe wat organisaties kunnen doen om verder te verduurzamen.

Naast de aandacht voor het milieutechnisch aspect van duurzaamheid, kwam ook het belang van samenwerking op één locatie aan bod. Hierover sprak een panel met Pim Luiten (VRIJDAG), Karin Visser (CKE) en Gertjan Endedijk (Nieuwe Veste) over hoe een gebouw, dat diverse organisaties huisvest, kan bijdragen aan een sterke(re) positie van culturele organisaties in de toekomst. 

Avondprogramma: Gouda by Night

Voor geïnteresseerden was er een speciaal avondprogramma samengesteld dat begon met een rondleiding door het gebouw met directeur van de Garenspinnerij, Willem van den Broek, en zijn team. Aansluitend was er een stadswandeling langs de mooiste plekjes van de historische binnenstad. Gouda staat bekend om zijn kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en vele pittoreske hofjes; van mirakel tot bordeel, van remonstrant tot ontdekkingsreiziger. Al wandelend kwam de geschiedenis van Gouda tot leven. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk diner waarbij nog lang werd nagepraat.

Locatie

De ALV en het najaarscongres vonden plaats in het Cultuurhuis Garenspinnerij.

Adres: Turfsingel 34, 2802 BC  GOUDA
Website: https://www.cultuurhuisgarenspinnerij.nl/ 

Meer weten?

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van Cultuurconnectie? Abonneer u dan op onze Nieuwsbrief en ontvang tijdig bericht over aankomende congressen en bijeenkomsten. Wilt u meer informatie over lidmaatschap van Cultuurconnectie? Ga dan naar deze informatiepagina. U kunt natuurlijk ook direct contact met ons opnemen via info@cultuurconnectie.nl of telefonisch via 030-2303740.

Voor meer informatie: