Voorjaarscongres 2019 'Toekomstproof'

Op 5 en 6 juni 2019 vonden de Algemene Ledenvergadering en het congres 'Toekomstproof' plaats tijdens het tweedaagse Voorjaarscongres 2019 van Cultuurconnectie. Met dit thema gaf Cultuurconnectie gehoor aan de wens van veel leden en relaties om met elkaar de uitdagingen te bespreken en te onderzoeken waar we als sector in de nabije en verdere toekomst mee te maken zullen krijgen.

Programma

Op 6 juni 2019 was journalist en presentator Paul van Liempt host en gespreksleider van de dag. Van Liempt schreef voor het Parool, Vrij Nederland, Het Financiële Dagblad en Volkskrant Magazine. Hij was 8 jaar lang presentator van het ochtendprogramma Paul van Liempt op BNR en is tevens bekend van een dagelijkse talkshow op RTL Z.

 • Talkshow
 • Korte pauze
 • Het Lagerhuisdebat
 • Afsluitende netwerklunch

Talkshow

Onderleiding van Paul van Liempt gingen Menno Roozendaal (PvdA wethouder Meierijstad en bestuurder van CBCT kwaliteit in beeld), Henri Swinkels (Gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur, Provincie Noord-Brabant) en Sebastiaan Beks (Directeur Stichting CHV) met elkaar in gesprek over de toekomst vanuit het perspectief van de branche, de lokale en provinciale overheid, en het bedrijfsleven. Daarin kwam onder ander maatschappelijke waarde van kunst en cultuur ter sprake alsook publiek-private samenwerking.

Lagerhuisdebat

Onder leiding van Paul van Liempt werden prikkelende en stevige debatten gevoerd over de volgende stellingen:

 1. 'Cultuureducatie en de inzet van zzp’ers, is dat wel Fair Practice?'
  Theo de Veer (Kunstkwartier Helmond) vs. Albert Barth (Kleinkunstig B.V. Zwolle)
 2. 'Samenwerking, dat moet je afdwingen in een gebouw!'
  Jenny Doest (Rozet, Arnhem) vs. Richard van Bladel (STEAD Advisory)
 3. 'Cultuureducatie is geen duizend-dingen-doekje!'
  Willem Smit (Muziekschool Amsterdam) vs. Sander Boschma (Artex, Texel)

Dagafsluiting

Christel de Laat vatte de dag samen in een vlugschrift, geheel in stijl in het Brabants voorgedragen. Vervolgens konden de deelnemers tijdens de afsluitende netwerklunch nog verder van gedachten wisselen.

Locatie: CHV Noordkade (Veghel)

Het tweedaagse voorjaarscongres 2019 vond plaats op een unieke locatie: CHV Noordkade te Veghel. Cultuurconnectie-lid Phoenix Cultuur, dat ook op deze locatie gehuisvest is, was onze gewaardeerde samenwerkingspartner in de totstandkoming van dit tweedaagse congres. Ooit was deze locatie Europa's grootste mengvoederfabriek. Nu is het een bijzondere en prachtige plaats waar veel creatieve bedrijven huisvesten. Voor meer informatie over CHV Noordkade, volgt u deze link.

CHV Noordkade
Verlengde Noordkade 10-12
5462 EH  VEGHEL

Plan uw route