Najaarscongres & ALV 2023 - Terugblik

Op donderdag 16 november 2023 organiseerde Cultuurconnectie de Algemene Ledenvergadering (ALV), een cao-vergadering en het Najaarscongres en namen wij afscheid van directeur Jan Brands-Leever, op locatie bij lidorganisatie Theaterschool Rabarber in Den Haag.
Het thema was: Diversiteit en inclusie en de toekomst van cultuureducatie en -participatie! Op deze pagina leest u een terugblik op deze succesvolle dag.

Najaarscongres en ALV 16 november 2023

Ochtendprogramma voor leden

ALV 2023 november stemming

Het ochtendprogramma van het Najaarscongres 2023 bestond uit twee onderdelen bestemd voor leden van Cultuurconnectie, te weten (1) een CAO-vergadering en (2) de Algemene Ledenvergadering (ALV). Informatie over deze onderdelen is exclusief voor leden beschikbaar op het besloten Ledennet.

Professor dr. S.R. Steinmetz-penning voor Ank Hasselbach

Professor dr. S.R. Steinmetz-penning voor Ank Hasselbach

Ank Hasselbach, voorzitter van de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk, ontving onder luid applaus de penning voor haar jarenlange toewijding en inzet voor Volksuniversiteit Arnhem, als voorzitter en bestuurslid van de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk én als warm pleitbezorger van het volksuniversiteitswerk.

Lees meer...

Congresprogramma: 'Diversiteit en inclusie en de toekomst van cultuureducatie en -participatie!'

Cultuur is van en voor iedereen. Iedereen moet bij ons naar binnen kunnen, letterlijk en figuurlijk. Natuurlijk zien wij ook graag dat iedereen naar binnen wil. Dan gaat het ook over erbij horen, je gehoord, gezien, uitgenodigd en veilig voelen. Als branche streven wij daarom naar cultuureducatie en -participatie met 'lage drempels'. Opnieuw, letterlijk en figuurlijk. Tijdens ons najaarscongres keken wij gezamenlijk naar de toekomst van cultuureducatie en -participatie: een culturele toekomst die diverser en vooral inclusiever is. Een culturele toekomst voor iedereen. In een interactief en participatief programma gaven wij met elkaar invulling aan het gesprek over die toekomst.

Nora el Abdouni

Leontine van Vlerken, gastvrouw en directeur van Theaterschool Rabarber opende met een video over de Haagse Faissel die zijn grootste passie kan uiten in samenwerking met Rabarber. We gingen van start met de keynote 'je ziet het pas als je het doorhebt': een interactieve sessie door Nora el Abdouni. Zij nam ons mee met persoonlijke verhalen, gaf uitleg over neurobiologische mechanismen die ons gedrag bepalen en hielp bij het herkennen en borgen van praktische vaardigheden om meer diversiteit en inclusiviteit in je organisatie te bewerkstelligen.

wethouder Saskia Bruines

Na de pauze sprak Saskia Bruines (wethouder Cultuur gemeente Den Haag) en vond er een interactief gesprek met de zaal plaats onder leiding van Marjolein de Boer (Academie voor Cultuurmanagement) met bijdragen van onder andere Noor Sloterdijk (Code D&I), Marijn Cornelis (Cultuurschakel Den Haag) en Marco de Souza (Leerorkest en Muziekcentrum Zuidoost Amsterdam).

Optreden Jonge Stadsdichter 2023

Chelsy Valentina, de eerste jonge Stadsdichter van Den Haag

Wij gaven podium aan Chelsy Valentina, de eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag. Zij droeg met verve de gedichten VRIJ en de Kracht van je stem uit eigen werk voor.

Afscheid Jan Brands-Leever

Jan Brands

Tijdens het Najaarscongres 2023 nam Jan Brands-Leever afscheid als directeur van Cultuurconnectie. Verenigingsleden, relaties, collega's en vrienden blikten met hem terug op 13,5 prachtige, intense en intensieve jaren in “de mooiste baan van Nederland”. Bekijk hier het afscheid in beelden.

Line-up

alv congres

Met dank aan fotograaf Remco Zwinkels voor de fotoreportage op deze dag.