Chelsy Valentina

Tijdens het Najaarscongres van Cultuurconnectie geven wij Chelsy Valentina, de eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag, een podium.
Zij zal voordragen uit eigen werk.

Chelsy Valentina

Chelsy Valentina (2008) is de eerste Jonge Stadsdichter van Den Haag. Haar winnende gedicht 'Een reis door de stad waar mijn leven compleet voelt: Den Haag' gaf tijdens de finale de doorslag. Chelsy mag zich een jaar lang de Jonge Stadsdichter van Den Haag noemen. De finale van de Jonge Stadsdichter scholenwedstrijd, een initiatief van Gemeente Den Haag, Bibliotheek Den Haag, Huis van Gedichten en Literatuurmuseum, vond plaats tijdens Nationale Gedichtendag in de Centrale Bibliotheek. Chelsy krijgt dit jaar begeleiding in schrijven en voordragen van Huis van Gedichten en was onder andere te horen bij: de Haagse Literatuurprijzen, Wereldreis Door Eigen Stad, Bevrijdingsfestival en de Haagse Cultuuronderwijsdag.

Huis van Gedichten

Huis van Gedichten ontwikkelt woordkunstprogramma’s voor kinderen en jongeren. Via creatief schrijven, poëzie en spoken word brengen we leerlingen van 2 tot 25 jaar in aanraking met taal, op een zodanig speelse manier dat dit een aanvulling is op het regulier onderwijs. Door kinderen en jongeren in vrijheid met taal te laten spelen ontdekken zij nieuwe kwaliteiten van zichzelf. Hun fantasie wordt geprikkeld en ze worden zich bewust van dingen waar ze normaal aan voorbij lopen. Dit sterkt hun zelfvertrouwen, helpt ze een stem te geven aan wie ze zijn en wat hen bezighoudt. Ze organiseren daarnaast de Haagse talentontwikkelingsprogramma’s Poetry Circle 070 en, in samenwerking met de gemeente Den Haag, Centrale Bibliotheek en Literatuurmuseum de Jonge Stadsdichter 070.