Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam (KCR)

Contactgegevens

Kenniscentrum Cultuuronderwijs Rotterdam (KCR)
Zomerhofstraat 88
3032 CM Rotterdam
010-2680380

Wij investeren in creatieve en kritische Rotterdammers, die samen de stad vormgeven. Met krachtig cultuuronderwijs voor alle Rotterdamse kinderen en jongeren. We doen dat door te vernieuwen, te verbinden, te inspireren, te vragen en te luisteren, en door te agenderen. Scholen en culturele instellingen kunnen bij KCR terecht met vragen over hun cultuuronderwijs.

Het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR) is de brug die onderwijs en cultuur verbindt in één van de meest dynamische steden van ons land. Zoveel mogelijk Rotterdamse kinderen met cultuuronderwijs in aanraking brengen, dat is onze passie. Omdat goed cultuuronderwijs leerlingen klaar maakt voor de eenentwintigste-eeuwse maatschappij. Die vraagt immers om creativiteit, verbeeldingskracht en flexibiliteit.

Zo organiseert KCR het Cultuurtraject Rotterdam: een avontuurlijk programma waarbij leerlingen het rijke aanbod van 43 culturele instellingen leren kennen. Daarnaast geven we advies en begeleiding aan scholen en culturele instellingen. Ook bieden wij cursussen aan die de deskundigheid van professionals verbeteren. 

Wij adviseren en ondersteunen bij het inrichten van cultuuronderwijs op school, zoals het ontwerpen en invoeren van langere leerlijnen. Dat doen we vanuit de visie van de school. Zodat ze zelf de regie kunnen nemen. Culturele instellingen coachen wij om meer vanuit de behoefte van een school te denken.

Drie uitgangspunten bepalen bij dit alles onze richting. Ten eerste het kind, dat staat centraal. Ten tweede een creatief samenspel tussen kunstenaars en leerkrachten. En ten derde een duurzame verankering van cultuuronderwijs in het curriculum van scholen.