16 maart 2016

Nieuwsbrief nr. 4 jaargang 2016
 
grafieken2
CBS rapport “Pilot Aanbod kunst- en cultuureducatie 2015” beschikbaar

In 2015 is het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) mede in samenwerking met Cultuurconnectie een pilot gestart voor de herstart van de statistiek Kunstzinnige Vorming. In 2007 heeft het CBS voor het laatst de statistiek Kunstzinnige Vorming uitgegeven. U vindt het rapport van de pilot hier.

Lees meer...
VAR
Informatiemiddag afschaffing VAR

Op maandag 18 april organiseert Cultuurconnectie samen met de VPT, VNPF, VSCD, NAP en VVEM een informatiemiddag over de afschaffing van de VAR. Per 1 mei 2016 is de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) van kracht en moet de VAR zijn vervangen door een (model)overeenkomst. 

Voor meer informatie over het (voorlopige) programma en om aan te melden, klik hier

Tuesday
Preffered supplier Tuesday vult bijeenkomst volksuniversiteiten

Graag introduceren wij onze nieuwe preffered supplier Tuesday Multimedia.
Tuesday Multimedia is een multidisciplinair ontwerp- en internetbureau en zal tijdens de volksuniversiteitenbijeenkomst voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering op 20 april dieper ingaan op hoe volksuniversiteiten hun website kunnen optimaliseren.

Lees meer...
Méér muziek in de klas
Méér muziek in de klas met de BZTband XXL

De inschrijving voor de voorrondes van de nieuwe muziekwedstrijd BZTband XXL is begonnen. Groepen 5, 6 en 7 kunnen zich tot 22 april 2016 inschrijven voor een muziekwedstrijd waarin alles kan en alles mag. Zingen, rappen, blazen, fluiten of trommelen op een zelfgemaakt muziekinstrument? Samenwerken, creativiteit en plezier staan voorop!

Lees meer...
Expeditie Cultuureducatie
Expeditie Cultuureducatie 2016

Op 6 april a.s. organiseert Rijnbrink samen met Kaliber Kunstenschool, Culturage en Roombeek Cultuurpark de tweede editie van Expeditie Cultuureducatie. Expeditie Cultuureducatie is het congres over cultuureducatie in Overijssel voor leerkrachten, schooldirecteuren, cultuuraanbieders en andere professionals. Dit jaar vindt de Expeditie plaats in Enschede.

Lees meer...
Leiderschap in Cultuur
Inschrijving Leiderschap in Cultuur loopt tot 31 maart

Sinds 2013 kent Nederland een leiderschapsprogramma voor de cultuursector: Leiderschap in Cultuur (LinC). Het leerprogramma wordt gefinancierd door het ministerie van OCW en uitgevoerd door de Universiteit Utrecht en Kennisland i.s.m. HKU en Coaching in de cultuur. 

Lees meer...
Drongo
DRONGO talenfestival viert feest!

Het DRONGO talenfestival vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats. Reden voor een feest! Op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober bent ook u van harte welkom. Ruim 100 exposanten en zo’n 5.000 bezoekers komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van talen leren en innovaties in de taalindustrie.

Lees meer...
Stadhouders Advocaten
Subsidieverplichting om een sluitende meerjarenbegroting op te stellen. Mag dat?

Nee, dat mag niet. Zo’n subsidieverplichting heeft geen betrekking op de gesubsidieerde activiteiten. Zo oordeelt de hoogste bestuursrechter eind vorig jaar.

Wat was het geval? De gemeente verleent in 2014 subsidie voor de bekostiging van de activiteiten in 2014 en verbindt aan de subsidiebeschikking de verplichting om een sluitende meerjarenbegroting voor 2014-2018 op te stellen en uit te voeren. 

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur
Stichting Parkvilla in Alphen aan den Rijn gecertificeerd

Per 1 maart 2016 is Stichting Parkvilla in Alphen aan den Rijn gecertificeerd. Cultuurconnectie feliciteert directeur Willem van den Broek én zijn medewerkers met het behalen van het CultuurKeur certificaat. Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Natasja Stel of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

ck rectificatie
Rectificatie artikel COOL Kunst en Cultuur in Heerhugowaard gecertificeerd

Per abuis is de naam van Eva Middelhoff directeur COOL Kunst en Cultuur verkeerd geschreven in de nieuwsbrief van 24 februari jongstleden, waarin Eva én haar medewerkers werden gefeliciteerd met het behalen van het CultuurKeur certificaat.

parkvilla
Audit bij Parkvilla

Onlangs vond bij Parkvilla in Alphen aan den Rijn de audit van Hobéon plaats. Parkvilla werd daarbij het certificaat verleend. Hierbij de bevindingen van de auditor.
Bij het bezoek aan Parkvilla heeft de auditor vastgesteld dat er met enthousiasme gewerkt wordt aan ‘het beleven van kunst en cultuur’, zoals in de missie is verwoord.

 
Ledennieuws
 
Musiater
Culturele organisaties gefuseerd!

Per 1 januari jl. zijn de Bibliotheek Liemers, Liemers Museum en Het Musiater gefuseerd. Ruim twee jaar geleden zijn de eerste verkennende gesprekken gevoerd om te bekijken hoe de samenwerking tussen de culturele organisaties beter en efficiënter zou kunnen. Mede door verminderende subsidies is besloten om te gaan fuseren.

 
Agenda
 
Congres
Algemene Ledenvergadering en Congres
  • 20 en 21 april 2016, Maastricht: aanmelden
  • 24 november 2016, locatie n.t.b.
HaFaBra
Intervisie-dag gecommitteerden HaFaBra - amateurmuziek
  • 19 maart 2016

Locatie: Muziekgebouw van muziekvereniging Prinses Irene in Huizen
Aanmelden

Vu logo
Volksuniversiteiten - LDOV
  • 24 maart 2016, 13.30-17.00 uur, Volksuniversiteit Utrecht
  • 23 juni 2016, 13.30-17.00 uur, Volksuniversiteit Utrecht
Informatiemiddag afschaffing VAR

• 18 april 2016
Aanmelden