Nieuwsbrief 15, 11 december 2018

ALV & Najaarscongres | docentencollectieven | CAO KE zorgverzekeringen 2019
 
Algemene Ledenvergadering Cultuurconnectie
Terugblik ALV en najaarscongres

Op donderdag 6 december 2018 vond de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats in Zaalverhuur 7 te Utrecht, gevolgd door het gezamenlijke ledencongres van Cultuurconnectie en de Vereniging van Openbare Bibliotheken met als speciale gasten Mr. Sjef de Laat, Ruud Janssen, Astrid Vrolijk-de Mooij, Dr. Aart Bontekoning en Ingmar Heytze.

Lees meer...
Noud van de Rhee
Interview Hart Muziekschool

Eerder dit jaar kreeg het docentencollectief Vereniging Hart Muziekschool uit Haarlem een aspirant-lidmaatschap bij Cultuurconnectie. Noud van de Rhee is als vrijwilliger de voorzitter van dit collectief. Cultuurconnectie sprak met hem over de opgang van netwerkorganisaties en docentencollectieven, de achtergronden en wat volgens hem de ontwikkelingsperspectieven zijn.

Lees meer...
Cultuurconnectie_Kerstwensen_4x3
Prettige feestdagen!

De medewerkers en het bestuur van Cultuurconnectie wensen alle leden van onze branchevereniging, onze samenwerkingspartners en relaties prettige feestdagen en een goede jaarwisseling toe! In de periode van 27 december 2018 tot en met 4 januari 2019 is het bureau van Cultuurconnectie gewoon geopend, maar heeft het wel een beperkte bezetting. Daarom kan het voorkomen dat er in deze periode op uw vragen en informatieverzoeken wat later wordt gereageerd dan u van ons gewend bent.

Logos_VGZ+ZKA
Voordelige zorgverzekeringen via Cultuurconnectie

31 December, het einde van het jaar komt weer in zicht en dan is het weer zover: mensen gaan weer nadenken over hun zorgverzekering. Zo ook de medewerkers, zzp’ers en vrijwilligers van de Cultuurconnectie-leden. Cultuurconnectie heeft met twee verzekeraars collectieve afspraken gemaakt met extra ruime voordelen voor deze groep: VGZ en Zilveren Kruis Achmea. Daarnaast heeft Cultuurconnectie samen met VGZ een gratis Persoonlijke Gezondheidscheck opgezet. Deze gratis check is beschikbaar exclusief voor alle medewerkers, zzp’ers en vrijwilligers van Cultuurconnectie-leden, verzekerd of niet verzekerd bij VGZ! Leden zijn hierover geïnformeerd en kunnen deze informatie nog raadplegen op het besloten Ledennet.

Lees meer...
CAO_KE_onderhandeling
Nieuwe CAO Kunsteducatie 2019

Sociale partners in de sector kunsteducatie - zijnde Cultuurconnectie (namens werkgevers), AVV en Kunstenbond (namens werknemers) - zijn tot een akkoord gekomen over de CAO Kunsteducatie. De CAO Kunsteducatie wordt toegepast in vrijwel alle kunstencentra en muziekscholen in Nederland en heeft een bereik van circa 8.000 medewerkers. De looptijd is van 1 januari 2019 tot en met 30 juni 2019.

PFZW_Logo
Onderhandelingen pensioenakkoord mislukt

Mogelijk heeft u via de media vernomen dat onlangs de besprekingen tussen de onderhandelaars over het pensioenakkoord zijn mislukt. Namens PFZW gaf Peter Borgdorff woensdagochtend een reactie bij Radio1 en ’s avonds bij Nieuwsuur. Via deze video kunt u de reactie van Borgdorff terugzien of lees zijn 'Borgblog' via onderstaande link.

Lees meer...
2018.12.11_Winnaar_EnAward_2018
&Award 2018

Kunsthal Rotterdam heeft op 10 december jongstleden de &Award 2018 gewonnen voor het project All you can Art. De &Award is een prijs voor een organisatie die met succes stappen heeft gezet om de culturele en creatieve sector inclusiever te maken. Aan de &Award is een geldprijs van 25.000 euro verbonden.

Lees meer...
Logo_OCW_vierkant
Moties aangenomen voor muziekimpuls en volkscultuur

De Tweede Kamer nam op 27 november moties aan over het verlengen van de muziekimpuls, over kunstbeoefening door mensen met een beperking en over de ondersteuning van volkscultuur en immaterieel erfgoed, zoals verenigingen, schutterijen en gildes. De regering maakt voor 2019 en 2020 een jaarlijks budget van 500.000 euro extra vrij voor het ondersteunen van muziekonderwijs.

Lees meer...
FCP_JJKnol
Jan Jaap Knol directeur Boekman Stichting

De Boekmanstichting - kenniscentrum voor kunst, cultuur en beleid - heeft bekend gemaakt dat Jan Jaap Knol per 1 maart 2019 hun nieuwe directeur zal worden. Hij volgt daarmee Mariëlle Hendriks op. Jan Jaap Knol is nu nog directeur-bestuurder van het Fonds voor Cultuurparticipatie waar hij vanaf de oprichting in 2008 leiding aan gaf.

Lees meer...
 
Personalia
Ruud Janssen nieuwe directeur a.i. Artamuse (Sittard-Geleen)

Per 1 januari 2019 treedt Ruud Janssen aan als directeur ad interim van Stichting Artamuse uit Sittard-Geleen. De huidige interim Sjra Laeven zal de bestuursstok overdragen aan de heer Ruud Janssen, maar blijft de belangen van het centrum mee bewaken vanuit zijn nieuwe rol als adviseur van de Raad van Toezicht.

Lees meer...

Peter de Haan vertrekt bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder

Peter de Haan neemt eind dit jaar afscheid als directeur van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Vanaf 1 januari 2019 gaat hij aan de slag bij het Museon, het museum voor wetenschap en cultuur in Den Haag.

Lees meer...