Nieuwsbrief 2, 14 februari 2018

Regelingen FCP | CAO KE en Bibliotheken | Ledennieuws
 
FCP_JJKnol
Jan Jaap Knol: nieuwe regelingen FCP

Het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) en Cultuurconnectie delen een gezamenlijk belang in het werkveld van de kunst- en cultuureducatie en de -participatie. Veel van de leden van Cultuurconnectie zijn ook actief binnen de subsidieprogramma's van het FCP. Toen het FCP begin dit jaar haar nieuwe regelingen presenteerde, vormde dit een goede aanleiding voor een gesprek. In de komende tijd zal Cultuurconnectie in haar Nieuwsbrieven dieper ingaan op die nieuwe regelingen. Voorafgaand hieraan sprak Cultuurconnectie met Jan Jaap Knol, directeur van het FCP, over die nieuwe regelingen, ontwikkelingen in het werkveld en zijn visie op de toekomst.

Lees meer...
PFZW_Logo
Kwartaalcijfers PFZW bekend

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) is in het vierde kwartaal van 2017 gestegen van 96,7% naar 98,6%. Peter Borgdorff, directeur van PFZW: “Het afgelopen jaar behaalde Pensioenfonds Zorg en Welzijn 5,1% rendement. De actuele dekkingsgraad klom afgelopen jaar van 95,3% naar 101,1%. Daarmee is PFZW nog steeds in onderdekking. Ondanks de lage rente verbeterde de financiële positie van PFZW het afgelopen jaar wel duidelijk.”

Lees meer...
CAO_KE_Bibliotheken
Traject gezamenlijke CAO Kunsteducatie en Bibliotheken van start

Sociale partners Kunsteducatie en Openbare Bibliotheken gaan de komende periode hard aan het werk om te komen tot één gezamenlijke cao voor de bibliotheken en kunsteducatie. De twee cao-tafels hebben zich ten doel gesteld om juli 2019 met een nieuwe cao te komen, welke de huidige cao’s vervangt. Eind januari 2018 is hiertoe door beide tafels een ambitieus stappenplan vastgesteld.

Lees meer...
Logo_Rijksoverheid
Handhaving Wet DBA opgeschort tot 2020

De opschorting van de handhaving van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA) is verlengd tot 1 januari 2020. Dat betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers tot die tijd geen boetes of naheffingen krijgen als achteraf geconstateerd wordt dat er sprake is van een dienstbetrekking. Wel gaat het kabinet de mogelijkheden voor de handhaving van kwaadwillenden vanaf 1 juli 2018 verruimen. De modelovereenkomsten zzp zoals opgesteld door de branchevereniging zijn nog bruikbaar. Cultuurconnectie is nauw betrokken bij het opstellen van het nieuwe regime.

Lees meer...
Logo_Boekmanstichting
Boekman: lezingenreeks regionalisering

Welke kennis heb je nodig voor een actueel en goed gesprek over regionalisering in het cultuurbeleid? Het volgende nummer van Boekman belicht prangende thema’s die spelen rond de rol van stedelijke cultuurregio’s. Als opwarmer organiseert de Boekmanstichting hierover een lezingenreeks waarbij Hans van Maanen al het spits afbeet. Willem Wijgers is de tweede spreker en buigt zich over de vraag of de bewoners ook gaan profiteren van meer erkenning en financiering voor het culturele aanbod in de regio. De lezing is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht in verband met een beperkt aantal zitplaatsen.

Lees meer...
Logo_ZekerOnline
Zzp'ers gezocht voor proef met boekhouden, belastingaangifte en betalen in één

Bent u zzp’er in de branche kunsteducatie? Vindt u boekhouden ingewikkeld en bent u bang om fouten te maken in uw belastingaangifte? Niet nodig, want u krijgt nu de gelegenheid tot boekhouden, belastingaangifte doen en betalen met iDeal, allemaal in één moeite. Als u meedoet met de proef van Stichting Zeker-OnLine en de Belastingdienst, kunt u die nieuwe mogelijkheden uitproberen. Meer informatie en aanmeldmogelijkheid via onderstaande link.

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur

Recentelijk is weer een lid van Cultuurconnectie gecertificeerd: Cultuur Kwartier Sneek (per 1 januari 2018). Cultuurconnectie feliciteert directeur Lieuwe Toren én zijn medewerkers met het behalen van het CultuurKeur certificaat.

Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg van Cultuurconnectie kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Ledennieuws
 
Stadkamer_Nominatie_2018
Stadkamer genomineerd voor Beste Bibliotheek 2018

Stadkamer uit Zwolle is genomineerd voor Beste Bibliotheek 2018. Van de genomineerden is Stadkamer de enige mutlifunctionele organisatie die ook lid is van Cultuurconnectie en daar zijn ook wij enorm trots op. Winst van deze titel zou een mooie kroon zijn op zowel de nieuwe locatie als het bijzondere concept van Stadkamer. De winnaar wordt voor de helft bepaald door een vakjury en voor de andere helft door het aantal publieksstemmen. Iedereen die vindt dat Stadkamer moet winnen kan zijn of haar stem uitbrengen via deze link. Stemmen kan tot en met 1 maart 2018.

Logo_Koorenhuis
Onthulling nieuwe naam Koorenhuis: 9 maart 2018

U bent van harte uitgenodigd om op vrijdag 9 maart samen met de medwerkers van Koorenhuis de stap te zetten naar een nieuwe toekomst voor kunstonderwijs in Den Haag. Wethouder Joris Wijsmuller geeft om 12.00 uur het startsein. Hij zal op innovatieve wijze de nieuwe naam van Koorenhuis onthullen. Aanmelden kan tot 1 maart aanstaande via info@koorenhuis.nl onder vermelding van naam en aantal personen.

De volledige uitnodiging kunt u als PDF downloaden via onderstaande link.

Logo_Lindenberg
Vacature De Lindenberg: directeur-bestuurder

De Lindenberg, Huis voor de Kunsten, is op zoek naar een:

  • directeur-bestuurder

De selectieprocedure wordt begeleid door bureau Diemen & Van Gestel. De volledige vacaturetekst alsmede informatie over de procedure is te vinden via onderstaande link.

 
Personalia
Anton Kok directeur-bestuurder a.i. van het Utrechts Centrum voor de Kunsten

Anton Kok is per 1 februari 2018 aangesteld als directeur-bestuurder (ad interim) van het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Hij volgt daarmee Peter Grooten op.

Henk Dekkers nieuwe directeur bestuurder van de SKVR

Per 1 januari 2018 is Henk Dekkers aangesteld als directeur-bestuurder bij de SKVR. Hij volgt daarmee Ariëtte Kasbergen op die 7 jaar lang de organisatie heeft geleid.

Maurits Haenen nieuwe directeur-bestuurder a.i. van Muzerije

Per 1 februari 2018 heeft Muzerije officieel een nieuwe directeur-bestuurder ad interim. Maurits Haenen neemt het stokje over van Theo de Veer, die de functie zes jaar heeft vervuld.

Lees meer

 
Agenda
 
CAO_KE_onderhandeling
12 maart
CAO-ledenraadpleging

De CAO-delegatie van Cultuurconnectie nodigt u uit voor een CAO-ledenraadpleging om de inzet van de komende CAO-onderhandelingen te bespreken. Zo kan zij mandaat ophalen waarmee de

...
ALV Cultuurconnectie
13 + 14 juni
Voorjaarsvergadering (ALV) en congres Cultuurconnectie

Op 13 en 14 juni 2018 vinden de Algemene Ledenvergadering (ALV) en het congres van Cultuurconnectie plaats in Leeuwarden. Reserveer deze data alvast in uw agenda. Nadere informatie met

...