Taart voor de Zeeuwse Muziekschool

Aan de start van de gegevensverzameling van het Kunsteducatie Analyse Systeem (KAnS) over het jaar 2017 was een ludieke actie verbonden: de eerste invuller krijgt taart van Cultuurconnectie! Het team van de Zeeuwse Muziekschool wist dit jaar als eerste haar gegevens te verzamelen en volledig in te voeren.

v.l.n.r.: Gerlinda Smet, Angelique Koerts, Jan Hut, Betty van de Straat-Vermin, Annemarie van Belzen, Ellen Polderman en Willie Harders. (close-up): Jan Hut

1e invuller van KAnS2017

Margo Clasener-Groenendijk van de financiële administratie van de Zeeuwse Muziekschool was er snel bij en wist met een neuslengte voorsprong op enkele andere snelle invullers de vragenlijst als eerste te completeren en daarmee de prijstaart in de wacht te slepen. Daarop reisde Jan-Willem Kluën van Cultuurconnectie af naar Middelburg om de taart op feestelijke wijze aan directeur Jan Hut en zijn team te overhandigen en dit moment op de gevoelige plaat vast te leggen. De taart zelf ging helaas aan Margo voorbij omdat zij op vakantie was, maar haar collega's namen haar foto gelukkig mee in het groepsportret: ere wie ere toekomt. 

De Zeeuwse Muziekschool

De Zeeuwse Muziekschool werd in 1955 als een traditionele muziekschool opgericht en heeft inmiddels een ruim verzorgingsgebied in de provincie Zeeland: liefst tien Zeeuwse gemeenten nemen binnen een gemeenschappelijke regeling deel aan de Zeeuwse Muziekschool (ZMS). Met de jaarlijks duizenden kinderen, jongeren en volwassenen is de ZMS één van de grootste muziekscholen in Nederland.

Tijdens het verorberen van de taart ontspon ook een geanimeerd gesprek over kunsteducatie, de situatie in de provincie Zeeland en de prestaties die het team van de Zeeuwse Muziekschool hierin blijft neerzetten.
In Nieuwsbrief 8 van Cultuurconnectie volgt een uitgebreid interview met Jan Hut en zijn teamleden.

Runners-up

Nadat de Zeeuwse Muziekschool als eerste over de finish ging, volgden nog enkele lidorganisaties met slechts een nipte achterstand. Deze organisaties krijgen bij deze nog een 'eervolle vermelding' als snelle invullers. Dit zijn, in alfabetische volgorde:

  • Artamuse, Centrum voor muziek, dans en cultuureducatie (Geleen)
  • Kunstencentrum Waalwijk
  • KunstenHuis (De Bilt-Zeist)
  • Nieuwe Muziekschool (Alphen a.d. Rijn)
  • Stichting Educatieve Projecten (Amsterdam) 

KAnS?

Meer weten over het Kunsteducatie Analyse Systeem (KAnS)? Ga dan naar de informatiepagina 'Feiten en Cijfers' op de publieke website van Cultuurconnectie. Voor leden van Cultuurconnectie is een besloten informatiepagina over dit onderwerp beschikbaar op het Ledennet van Cultuurconnectie.

Voor meer informatie: