Ondertekening convenant muziekonderwijs in de Liemers

Hare Majesteit Koningin Máxima is als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas op woensdag 27 juni jongstleden getuige geweest van de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in de Liemers. De ondertekening vond plaats in Het Musiater in Zevenaar. Alle betrokken partijen garanderen in dit convenant dat in 2020 alle 9500 basisschoolkinderen in de Liemers structureel muziekonderwijs krijgen.

Foto: Roy Beusker

Het convenant vloeit voort uit het project Méér Muziek in de Klas Lokaal en het is een afspraak tussen de verschillende samenwerkingspartners, waaronder: de gemeenten, de bovenschoolse besturen van de Liemers, basisscholen, Kunstwerk!, Iselinge Hogeschool, ArtEZ Conservatorium Arnhem en muziekverenigingen.

De ondertekening van het eerste convenant van Gelderland Méér Muziek in de Klas Lokaal De Liemers vond plaats tijdens een feestelijke, muzikale bijeenkomst. Zo hebben 1000 Liemerse kinderen de Koningin verwelkomt met een lied en hebben het Liemers Jeugdorkest, spelenderwijs orkest, kinderkoor en een speciaal samengesteld orkest, bestaande uit leden van muziekverenigingen in de Liemers, opgetreden.

2018.06.27_MMIK_R_Beusker_4x3
Foto: Roy Beusker

Sfeerimpressie

In de Gelderlander is een sfeerimpressie met een kort videoverslag verschenen. Volg daarvoor deze link.