Nieuwsbrief 9, 24 juli 2018

Intervisiebijeenkomsten | VSCD naar Utrecht | Impuls Muziekonderwijs | VNG
 
Intervisie_2018
Intervisiebijeenkomsten kunstvakdocenten

Cultuurconnectie, het LKCA en All Art Professionals organiseren voor het najaar van 2018 en voorjaar van 2019 twee verschillende series intervisiebijeenkomsten voor buitenschoolse kunstvakdocenten. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk dankzij de gezamenlijke inzet van de organiserende partijen. Speciale dank gaat daarbij uit naar de kunstencentra die hun locaties hiervoor geheel belangeloos ter beschikking hebben willen stellen.

Lees meer...
VSCD_verhuisbericht
VSCD trekt bij Cultuurconnectie in

Op 27 augustus aanstaande verwelkomen wij onze samenwerkingspartner, de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), die dan van Amsterdam naar ons pand aan het Lucasbolwerk 11 in Utrecht gaat verhuizen. We zijn verheugd dat ook de Stichting Promotie Theater- en Concertbezoek (SPTC) en de Werkgeversvereniging Nederlandse Podia (WNP) met de VSCD meekomen. Cultuurconnectie en de VSCD spannen zich beide in voor naastliggende en deels ook overlappende branches, waarbij onze leden vaak gelijksoortige vragen en wensen hebben. Daarom werken wij al twee jaar uitstekend samen op het terrein van werkgeverszaken en commerciële dienstverlening door middel van wederzijdse detachering, waardoor de kennis en expertise groeit.

Lees meer...
Logo_FCP_4x3
Regeling 'Impuls Muziekonderwijs' gesloten

Op 21 juni jongstleden is de regeling Impuls Muziekonderwijs gesloten vanwege uitputting van het budget. Het extra budget van de derde aanvraagronde is nu ook uitgeput en het is niet meer mogelijk om een aanvraag in te dienen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP). Het totale aantal scholen dat gebruik maakt van de impulsregeling is nu ruim 1600. 

Lees meer...
VNG
Indexering en wijziging subsidies welzijn en cultuur 2016-2019

In verband met de indexering van subsidies informeert de VNG haar gemeenten jaarlijks over de ontwikkeling van de loonkosten in de sectoren Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, Openbare Bibliotheken en Kunsteducatie. Voor de sector kunsteducatie heeft de VNG hiertoe wederom contact gehad met Cultuurconnectie.

Lees meer...
Leerorkest_Curacao_2018
Leerorkest Curaçao presenteert zich

Kort na de feestelijke afsluiting in Amsterdam van de succesvolle actie 'Klassiek Geeft' mocht 8.000 km verderop op 2 juli jongstleden, Dia di Bandera, het eerste Leerorkest op Curaçao zich presenteren aan het hele eiland en aan Koning Willem Alexander en Koningin Máxima, die een flitsbezoek brachten aan het eiland. Koningin Máxima bezocht eerder het Instrumentendepot en opende inzamelacties voor muziekinstrumenten.

Lees meer...
MMIK_Ringtonecompositiewedstrijd
Feestelijke finale 'Digitaal Componeren in de Klas'

Het project Digitaal Componeren in de Klas is op 20 juni jongstleden groots afgesloten met een finale in het Koninklijk Concertgebouw. Vijf basisschoolklassen kwamen naar Amsterdam om daar te horen wie de winnende ringtone had gecomponeerd. De dag werd spetterend afgesloten met optredens van pianist Wibi Soerjadi en de dertienjarige dj Pieter Gabriel.

Lees meer...
2018.09.19_VNPF_Congres
Eerste programmaonderdelen Congres Podia & Festivals bekend

Eerder berichtten wij u al dat op woensdag 19 september 2018 de tweede editie van het Congres Podia & Festivals plaats in TivoliVredenburg te Utrecht zal plaatsvinden. Inmiddels is meer informatie bekend over het programma en de diverse deelsessies. Benieuwd welke deelsessies u tijdens de tweede editie van het Congres Podia & Festivals kunt bijwonen? Raadpleeg dan het programma via onderstaande link.

Lees meer...
 
Certificering
 
Cultuurkeur

Recentelijk is weer een lid van Cultuurconnectie gecertificeerd: stichting SMK uit Kerkrade (per 1 juli 2018). Cultuurconnectie feliciteert directeur John Gubbels én zijn medewerkers met het behalen van het CultuurKeur certificaat.

Logo_CBCT_4x4
Kwaliteit in Beeld

Zoals u waarschijnlijk weet, is het nieuwe certficeringskader voor onze branche, 'Kwaliteit in Beeld' inmiddels in gebruik genomen en wordt CultuurKeur uitgefaseerd. Wilt u meer weten over het nieuwe kader? Ga dan naar de website van Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Een overzicht van alle CultuurKeur gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van Hobéon. Voor meer informatie over kwaliteitszorg van Cultuurconnectie kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Personalia
Vertrek Hans Lebouille bij COOL kunst en cultuur

Per 1 september 2018 zal Hans Lebouille als directeur-bestuurder vertrekken bij COOL kunst en cultuur (Heerhugowaard). De Raad van Toezicht dankt Hans Lebouille voor zijn inzet en wenst hem alle succes. Inmiddels is de wervingsprocedure voor een opvolger gestart. Voor nu heeft Leo Pot per 1 juli jongstleden de rol van bestuurder a.i. op zich genomen.

Teddy Vrijmoet nieuwe directeur de Lindenberg (Nijmegen)

Teddy Vrijmoet is aangesteld als de nieuwe directeur van de Lindenberg (Nijmegen). Op dit moment is zij nog directeur van de Vierdaagsefeesten en doet dat al sinds 2009. Vanaf 1 september gaat zij de Nijmeegse cultuurinstelling leiden.

Lees meer

Gosse Hiemstra nieuwe directeur Kunstcircuit Deventer

Gosse Hiemstra is per 19 juli jongstleden benoemd als directeur-bestuurder van Kunstcircuit Deventer. Hij volgt daarmee Jan Lahuis op, die deze functie ad interim vervulde.

 
Agenda
 
Intervisie_2018
Intervisiebijeenkomsten Kunstvakdocenten, serie 1

Thema: 'Bereiken van je doelgroep'
Periode: 30 augustus 2018 t/m 18 april 2019
Locaties: Eindhoven, Utrecht, Amsterdam en Assen

Intervisie_2018
Intervisiebijeenkomsten Kunstvakdocenten, serie 2

Thema: 'samen werken aan kwaliteit van kunsteducatie'
Periode: 5 oktober 2018 t/m 14 maart 2019
Locaties: Alkmaar, Groningen, Den Haag, Zwolle, Heerlen, Tilburg en Middelburg