Academie voor Cultuurmanagement

Ondernemend Leiderschap

Leidinggeven aan een culturele organisatie is een strategie kiezen, ondernemen en managen in een bijzondere context. Met drie kernachtige inspiratiesessies in de Amsterdamse Academische Club word je bijgepraat voor veranderende tijden.

Op 25 september 2018 start de Academie met de eerste bijeenkomst. Nachoem Wijnberg (dichter en winnaar P.C. Hooftprijs), Ted Brandsen (Nationaal Ballet) en Monika Kackovic (Amsterdam Business School) behandelen het thema Kwaliteit en Positionering. Tijdens deze bijeenkomst leer je hoe én wie jij moet overtuigen en waar de schaarse aandacht van de leider strategisch op gericht moet zijn.

Op 6 november 2018 nemen Eric Razenberg (ThiemeMeulenhoff), Richard Zijlma (Conservatorium Haarlem) en Alexander Alexiev (Amsterdam Business School) jou mee in de wereld van samenwerking en de noodzakelijkheid hiervan. Welke posities en rollen zijn er in zo’n samenwerkingsnetwerk? Hoe maak je er een succes van?

"Hier moest ik uit mijn eigen waarheid stappen, ik kreeg inzichten vanuit heel andere hoeken."
Deelnemer vorige leiderschapsserie

Tijdens de laatste bijeenkomst, op 15 januari 2019, gaat de Academie samen met Axel Rüger (Van Gogh Museum), Vincent Knoops (voorheen KLM) en Joris Ebbers (Amsterdam Business School) in op het betrekken van bezoekers en wordt gekeken wat nodig is om hen tot herhaalbezoek of andere betrokkenheid te verleiden. Is een uitnodigende houding en oprechte aandacht voldoende?

Na het volgen van deze reeks ben jij voorbereid op veranderende tijden. Je herkent kwaliteitssignalen, weet hoe je de regie houdt in een samenwerking en hoe je oprechte betrokkenheid kweekt. Ook heb je inspirerende ontmoetingen gehad met tal van collega’s. Gun jezelf om "inzichten uit heel andere hoeken te krijgen”, aldus voorgaande deelnemers.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op website van de Academie voor Cultuurmanagement. De Academie is ook te volgen op Twitter en Facebook.

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.
Marjolein de Boer, programmaleider (06-26 05 84 04)
Cathelijne Feenstra, communicatie (06-47 43 29 18)
www.academievoorcultuurmanagement.nl
office@academievoorcultuurmanagement.nl