Nieuwsbrief Cultuurconnectie Special Duurzaamheid

Nieuwsbrief Cultuurconnectie: Special Duurzaamheid
 


Beste Nieuwsbriefabonnee,

Groene energie, klimaatverandering, bestendige voedselvoorziening, kwaliteit van leven en werken. Allemaal thema’s die onder de noemer ‘duurzaamheid’ erg actueel zijn en dagelijks op ons persoonlijke en professionele leven inwerken. Ook Cultuurconnectie besteedt aandacht aan dit thema: in kleine zaken zoals het actief inperken van verspilling bij het voeren van ons kantoor, alsook bij onze inspanningen voor een duurzame arbeidsmarkt in onze branche en de inzet van onze preferred suppliers. Daarom hebben wij voor het aanbreken van de zomer deze special over ‘duurzaamheid' voor u samengesteld. Onze preferred suppliers zijn hiervoor in de pen geklommen om binnen hun expertisegebied over duurzaamheid te vertellen.

HIT_Profit_Fossile_vs_Green
De Wet Milieubeheer in 7 vragen

Duurzaamheid gaat onder andere over goede zorg voor het milieu en deze zorg is als beleid vervat in de Wet Milieubeheer. De Wet Milieubeheer legt in grote lijnen vast welke wettelijke instrumenten er zijn om het milieu te beschermen en welke uitgangspunten daarvoor gelden. HIT Profit, preferred supplier van Cultuurconnectie, geeft antwoord op zeven vragen ten aanzien van deze wet.

Lees meer...
STEAD_Tivoli_Vredenburg
Een duurzaam gebouw?

Een duurzaam gebouw wat is dat nu eigenlijk? Is een gebouw duurzaam omdat er zonnepanelen op liggen, dubbelglas heeft en goed geïsoleerd is? Of valt er nog veel meer te verduurzamen dan op het eerste oog zichtbaar is? Richard van Bladel van STEAD Advisory denkt van wel: "kijk maar eens vanuit het perspectief grondstof en afval, en de wereld kan zomaar veranderen."

Lees meer...
ZKA_N_de_Jager
Verander de omgeving, dan verandert de mens

Maakt u werk van een gezonde werkomgeving? Dan kunt u uitkijken naar een hogere medewerkersbetrokkenheid en lager ziekteverzuim. Maar met een yogamat in de vergaderzaal en een appel in de kantine komt u er niet. Een gezonde organisatiecultuur is een belangrijke voorwaarde. Maar hoe pakt u dit aan? Nathalie de Jager, manager Gezond Ondernemen bij Zilveren Kruis, vertelt hoe zij zich dagelijks inzet om organisaties vitaler te maken.

Lees meer...
VGZ_Blue_Zones
Mentale veerkracht en Blue Zone

Deze lente klinkt er een nieuw geluid in de wereld van het gezondheidsmanagement: het accent verschuift van problemen naar wat mensen wél kunnen. Van extrinsieke naar intrinsieke motivatie. Van verzuim naar veerkracht. Zorgverzekeraar VGZ heeft hierover twee thema’s ontwikkeld: 'mentale veerkracht' en ‘blue zone’. Nieuw, leuk en positief! VGZ legt uit hoe u deze thema's kunt u inzetten in uw organisatie.

Lees meer...
Eagerly_dag_drukwerk
Marketing voor de prullenbak

Markteers grijpen te vaak nog naar drukwerk. Een tastbare, maar vervuilende inzet van communicatie. Het merendeel van drukwerk belandt ongelezen in de papierbak - of erger - op straat! Digitale middelen zijn duurzamer: de oplage is irrelevant, u hebt direct inzicht in bereik en het succes, door het meten van interactie. Eagerly Internet, preferred supplier van Cultuurconnectie, gaat dieper in op duurzaamheid in online communicatie en doelgroepbereik, en geeft daarbij zes tips.

Lees meer...
ArboNed_Checklist
Voorkom 'verzuim door werkstress'

In 2017 was het verzuimpercentage bij leden van Cultuurconnectie en klanten bij ArboNed 3,1%. Lager dan het landelijke gemiddelde. Daarbij stelt ArboNed vast dat - net zoals in de landelijke trend - het verzuim door psychische klachten hoog is: maar liefst 35,5% van alle verzuimmeldingen is psychisch gerelateerd. ArboNed vertelt hoe u daar iets tegen kunt doen en hoe er binnen de ArboWet steeds meer focus ligt op preventie.

Lees meer...
Preferred_Suppliers_Webpagina
Over onze preferred suppliers

Met de bovenstaande bijdragen van een aantal van onze preferred suppliers hebben wij u willen informeren over onze gezamenlijke inzet rondom het thema duurzaamheid. Onze partners hebben ook belangeloos bijgedragen aan de totstandkoming van deze special. Mocht een artikel voor u aanleiding zijn om een van onze partners te willen inschakelen, weet dan dat de speciale kortingen en dienstverleningstrajecten die Cultuurconnectie heeft bedongen exclusief gelden voor leden van Cultuurconnectie. Meer informatie over de vele voordelen van lidmaatschap van Cultuurconnectie, vindt u op de website van Cultuurconnectie via deze link. Wilt u meer weten over onze preferred suppliers en welke voordelen zij bieden via het lidmaatschap van Cultuurconnectie? Bezoek dan deze informatiepagina waar al onze zakelijke partners zich aan u voorstellen.