Verkiezing 'Vereniging van het Jaar'

Onlangs is de verkiezing 'Vereniging van het Jaar' van start gegaan. Deze verkiezing is een initiatief van NOC*NSF, Kunstbende en het LKCA samen met de Rabobank. De verkiezing heeft als doel de kracht van de sport- en cultuurvereniging bij zoveel mogelijk Nederlanders in de schijnwerpers te zetten.

Alle sportclubs, cultuurverenigingen en -stichtingen in Nederland worden uitgedaagd zich te nomineren en hun unieke verenigingsverhaal te delen via www.verenigingvanhetjaar.nl. De clubs met de meeste stemmen en hoogste beoordeling worden beloond met mooie prijzen zoals Masterclasses van professionals die de vereniging verder helpen. Bovendien maakt een productiemaatschappij een professionele promotiefilm om de vereniging extra in de schijnwerpers te zetten.

Oproep

Namens en met de initiatiefnemers doen wij een beroep op uw netwerk en achterban om samen te zorgen dat deze verkiezing een groot succes wordt. Dit kan door verenigingen en stichtingen actief te motiveren om deel te nemen aan deze verkiezing. Helpt u mee? Het doel is om zoveel mogelijk cultuurverenigingen en -stichtingen in de schijnwerpers te zetten via lokale, regionale en landelijke media-aandacht. Daarvoor moeten zij zich wel eerst aanmelden.

Inschrijven verenigingen/stichtingen

Een vereniging kan zich makkelijk nomineren via de website. Alle deelnemende verenigingen ontvangen vervolgens automatisch een link naar de toolkit. Hier kunnen ze posters, banners (voor website en social media) en persberichten met betrekking tot de verkiezing downloaden. Zo kunnen ze gemakkelijk communiceren over hun deelname en mensen oproepen om op hun vereniging te stemmen.

Planning

Voor de verkiezing 'Vereniging van het jaar' is het volgende tijdpad uitgestippeld:

  • nomineren/inschrijven van de verenigingen: 15 maart t/m 23 april 2018
  • stemmen op de verenigingen: 9 april t/m 20 mei 2018
  • vakjury beoordeelt provinciewinnaars: 1 t/m 16 september 2018
  • bekendmaking landelijke winnaars: week van 17 september 2018

Communicatie

Online kunt u de volgende documenten vinden met informatie over de verkiezing (klik op de links in de tekst om te downloaden):

  • standaard tekst over de verkiezingen om door te sturen naar de verenigingen;
  • banners en posters van de verkiezing om door te sturen naar de verenigingen of te gebruiken bij een nieuwsbericht.

Wij hopen van harte dat u culturele verenigingen binnen uw netwerk op deze verkiezing wilt attenderen en informatie hierover binnen uw netwerk wilt delen. Informatie over de verkiezing is ook te volgen én te delen via Twitter, Instagram,  Facebook en YouTube. Zie voor meer informatie www.verenigingvanhetjaar.nl.  Daar vindt u ook een Q&A onder ‘Contact’.