Nieuwsflits 21 juni 2018

Actie 'Klassiek Geeft' 2018
 
Klassiek_Geeft_2018

NPO Radio 4 zamelt dit jaar weer geld in voor het Instrumentendepot tijdens ‘Klassiek Geeft' 2018. Radio 4 roept twee weken lang zijn luisteraars op om geld te doneren voor het Instrumentendepot Leerorkest. De actie loopt van 18 tot en met 29 juni 2018. Kinderen en muziek vormen een goede combinatie. Uit onderzoek blijkt dat het bespelen van een muziekinstrument kinderen slimmer, socialer en meer gefocust maakt. Met de actie ‘Klassiek Geeft’ draagt NPO Radio 4 bij aan de muzikale ontwikkeling van basisschoolkinderen.

Klassiek_Geeft_Opening
Klassiek Geeft 2018

De actie ‘Klassiek Geeft’ is op maandag 18 juni van start gegaan in de uitzending van De Klassieken vanuit de studio in Hilversum. Prof.dr. Erik Scherder heeft de actie officieel geopend. De actie duurt tot en met vrijdag 29 juni. Op die dag wordt 'Klassiek Geeft' afgesloten in het programma Podium (tussen 16:00 en 17:00 uur) en live vanaf het slotevent in Amsterdam Zuidoost waar Radio4-presentatrice Dieuwertje Blok de opbrengst van de actie bekend zal maken. Mensen kunnen ‘Klassiek Geeft' 2018 steunen door geld te doneren.

Klassiek_Geeft_DJ-Worden
Radio4-DJ worden?

Het programma De Ochtend van 4 ondersteunt de actie op een wel heel bijzondere manier: luisteraars krijgen de kans om in ruil voor een donatie live in de studio van NPO Radio 4 hun favoriete klassieke werk aan te kondigen. Dus mensen die altijd al Radio4-DJ wilden worden én het goede werk van het Instrumentendepot een warm toedragen, kunnen nú hun kans pakken. Gulle gevers kunnen via deze link hun donatie doen en daarbij vermelden welk stuk zij zouden willen aanvragen. De minimale bijdrage voor zo’n DJ-optreden is 50 euro.

Over het Instrumentendepot

Het Instrumentendepot leent als nationale ‘instrument-o-theek’ muziekinstrumenten uit aan Leerorkesten en vergelijkbare muziekeducatie-initiatieven voor kinderen in heel Nederland. Al meer dan 70 initiatieven in 11 provincies maken hier gebruik van.
Er is echter nog steeds een tekort aan instrumenten en de onderhoudskosten zijn hoog. Ook heeft het Instrumentendepot een bus nodig om door heel Nederland instrumenten te kunnen vervoeren en repareren.

Instrumentendepot
Helpt u mee?

Ook Cultuurconnectie draagt deze actie een warm hart toe en brengt dit initiatief daarom onder uw aandacht. Help mee om de actie ‘Klassiek Geeft’ tot een groot succes te maken en mensen te stimuleren de actie te ondersteunen: dit kan binnen uw netwerk, uw organisatie en via uw social media kanalen (hashtag: #KlassiekGeeft). Meer weten? Kijk voor meer informatie op de pagina van het Instrumentendepot of via de actiepagina van NPO Radio 4.