Nieuwsflits 21 december 2018

Nieuwsflits Certificeringskader 'Kwaliteit in Beeld' 2018
 
Muziekschool_Hillegom_KiB_2018
Nieuwe certificeringskader operationeel

In deze eindejaars Nieuwsflits presenteren wij de eerste drie organisaties die zich in 2018 wisten te certificeren binnen het nieuwe certificeringskader 'Kwaliteit in Beeld': KOO uit Den Haag, de Hillegomse Muziekschool en Factorium Podiumkunsten uit Tilburg zijn de eerste drie lidorganisaties van Cultuurconnectie die zijn gecertificeerd volgens het nieuwe kwaliteitskader. Wethouder Fred van Trigt van de gemeente Hillegom reageerde enthousiast op de resultaten: “Ik beloof bij de eerstvolgende collegevergadering met trots te vertellen dat jullie (red.: Hillegomse Muziekschool) bij de eerste drie in Nederland horen die gecertificeerd zijn. Er is lef voor nodig om je aan te melden voor zo’n pilot en jullie hebben het glansrijk doorstaan! Deze muziekschool is enorm enthousiast en altijd bereid om aan te sluiten bij alles wat er in de gemeente gebeurt. Het is fijn bevestigd te krijgen dat jullie het goed doen en daar zijn we zeker als gemeente erg trots op.” Hieronder staan ook de ervaringen van KOO en Factorium vermeld.

Lees meer...
KOO_certificaat_KiB_web
KOO ontvangt certificaat tijdens Kerstival!

Tijdens KOO’s Kerstival! In de Passage van Den Haag, kreeg KOO - Kunst Onderwijs Organisatie - het certificaat ‘Kwaliteit in beeld’ uitgereikt. Willem Camphuis, directeur CBCT, overhandigde Sam Hermans, directeur Onderwijs en Cultuur van de gemeente Den Haag en Gert Jan Bots, directeur van KOO het certificaat uit. Bots: "KOO is de eerste - en tot nu toe de enige - organisatie voor kunstlessen in Den Haag met dit keurmerk en daar zijn we erg trots op!" Willem Camphuis legde uit hoe CBCT als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van KOO als cultuurorganisatie heeft getoetst. Enthousiast nam Gertjan Bots de oorkonde aan. Naast een mooi auditrapport is KOO toekomstbestendig en kan zij verder in overleg met de gemeente over hoe zij de komende jaren de maatschappelijke doelstellingen van de gemeente verder kunnen realiseren. Sam Hermans voegde er nog aan toe dat ze uitkijkt naar de verdere samenwerking.

Lees meer...
Factorium_KiB_2018
Factorium Tilburg gecertificeerd

Op 9 november jongstleden kreeg Factorium Podiumkunsten in het bijzijn van wethouder Marcelle Hendrickx de plaquette uitgereikt door Willem Camphuis (directeur CBCT) voor het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'. Het cultuurbedrijf werd doorgelicht op zorgvuldigheid, kwaliteit en de maatschappelijke effecten van haar werk en op de toekomstbestendigheid van de organisatie. Loek Sijbers, directeur Factorium: “Factorium – voorheen de Tilburgse Dans en Muziekschool – bestaat in 2019 maar liefst 150 jaar. Dat is bijzonder en we gaan voor de volgende 150 jaar. Factorium staat op voor kunst- en cultuur die mensen sterker, zelfbewuster en (langer) zelfstandig maakt. Het goede verslag dat we gekregen hebben sterkt ons in die ingeslagen weg. Factorium geeft lessen in muziek, theater en dans aan mensen van piepjong tot stokoud, zorgt ervoor dat ieder jaar 25.000 kinderen in het basisonderwijs kennismaken met kunst & cultuur, is (steeds meer) een urbanhouse voor cultuurmakers in de Tilburgse Urbanscene en bevordert de inclusiviteit van de samenleving door zich te richten op heel divers publiek. Zo geeft Factorium bijvoorbeeld danslessen aan mensen met beginnende dementie, Parkinson of MS om ze sterker te maken en er (mede) voor te zorgen dat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dansen dus!”.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4
Kwaliteit in Beeld

Inmiddels is het nieuwe certficeringskader voor onze branche, 'Kwaliteit in Beeld' nu in gebruik genomen. Komende tijd gaan diverse organisaties ook van start en zullen bezocht worden door één van de auditoren van CBCT. De planning voor de eerste helft van 2019 is gecommuniceerd en de eerste enthousiaste organisaties zijn al druk bezig met voorbereidingen. Wilt u meer weten over het nieuwe kader? Ga dan naar de website van Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Voor meer informatie over het dossier kwaliteitszorg van Cultuurconnectie kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of volg onderstaande link.