Nieuwsbrief 11, 10 oktober 2019

MIX Kennismeeting | nieuws preferred suppliers | PFZW | onderzoek arbeidstevredenheid
 
MIX_Partners_TLA2
Kennismeeting MIX/Erasmus+

Van 3 tot en met 6 oktober jongstleden vond de tweede kennismeeting plaats van het MIX-project waar Cultuurconnectie aan deelneemt. Cultuurconnectie was dit keer organisator van de kennismeeting en gastheer voor de samenwerkingspartners uit België en Finland. Thema van de 'Nederlandse' kennismeeting was innovatie, gamification en ludo-didaktiek. Het MIX-project is gefinancierd vanuit het Erasmus+ programma en heeft tot doel innovatie, kennisontwikkeling en -deling op het gebied van muziekeducatie in het Europese werkveld te bevorderen.

Lees meer...
Planned Culture ondertekening okt 2019 gedraaid
Nieuwe preferred supplier: Planned Culture

Op 1 oktober jongstleden ondertekenden Cultuurconnectie en Planned Culture een samenwerkingsovereenkomst waardoor leden van Cultuurconnectie exclusieve ledenvoordelen genieten bij Planned Culture. Planned Culture ontzorgt de praktische organisatie van cultuureducatie met een cloudbased inschrijf-, plannings- en communicatiemodel. Planned Culture is er voor bemiddelaars, regievoerders en culturele projecten. Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij het organiseren van cultuureducatie.

Lees meer...
2019.10.01_Stadhouders_PS
Samenwerking met Stadhouders Advocaten verlengd

Reeds jaren heeft Cultuurconnectie een goede samenwerking met Stadhouders Advocaten. Al vele leden van Cultuurconnectie maakten gebruik van hun diensten. Als specialist in de cultuursector weet Stadhouders als geen ander Cultuurconnectie en haar leden bij te staan in situaties die daarom vragen; informatief, preventief en op het moment dat het er om gaat. Cultuurconnectie is dan ook erg verheugd dat de reeds succesvolle samenwerking een vervolg krijgt in de toekomst. Op 1 oktober jongstleden werd dit bezegeld met een handtekening onder een nieuwe overeenkomst.

Logo_Mazars
Fiscale voorstellen Prinsjesdag 2019

Dinsdag 17 september 2019 was het weer Prinsjesdag. Met natuurlijk ook het belastingpakket voor 2020, welke bestaat uit zes wetsvoorstellen. Wat betekent het Belastingplan 2020 voor u? Preferred supplier Mazars zette het op een rij. 

Lees meer...
LDOV/COV bijeenkomst 3-10-2019
Terugblik drukbezocht LDOV-COV

Op 3 oktober 2019 kwamen de bij Cultuurconnectie aangesloten volksuniversiteiten bijeen tijdens het Landelijk Directeuren- en Cöordinatorenoverleg Volksuniversiteiten (LDOV-COV). Op de agenda stonden zaken als inschrijvingen 2019-2020, ANBI-ontwikkelingen, Google Grants en het voorzitterschap van het LDOV-COV.

Lees meer...
PFZW_Logo
Pensioennieuws PFZW

PFZW houdt er ernstig rekening mee dat de pensioenen al in 2020 verlaagd moeten worden. Dat is de situatie als de actuele dekkingsgraad eind december 2019 lager is dan 94%. Als de pensioenen verlaagd worden, gaat de pensioenpremie omhoog. PFZW houdt u, werkgevers en deelnemers, via een speciale pagina op hun website op de hoogte over de financiële situatie.

Lees meer...
lkca onderzoek okt 2019
Onderzoek arbeidstevredenheid kunstprofessionals

Hoe tevreden zijn kunstdocenten en artistiek begeleiders over hun werk in de buitenschoolse kunsteducatie en cultuurparticipatie? Dat is een belangrijke vraag, want zij zijn onmisbaar voor de opleiding, scholing en begeleiding van miljoenen kunstbeoefenaars. Cultuurconnectie doet samen met het LKCA en andere partners onderzoek naar de arbeidstevredenheid van kunstprofessionals in de vrije tijd. Met de resultaten kunnen overheden, brancheorganisaties, koepels en ondersteunende instellingen hun beleid ontwikkelen en verbeteren, zodat kunstprofessional ook in de toekomst een aantrekkelijk beroep blijft. We nodigen kunstdocenten en artistiek begeleiders van harte uit om voor donderdag 31 oktober 2019 de vragenlijst in te vullen. Het invullen neemt circa 10 minuten in beslag.

Ga direct naar de vragenlijst of volg deze link voor meer informatie.

 
Personalia
Natasja Heemskerk nieuwe directeur-bestuurder van Het Klooster (Woerden)

Natasja Heemskerk is door de Raad van Toezicht benoemd tot directeur-bestuurder van Het Klooster Woerden.
Per 1 december zal zij de leiding hebben over Het Klooster. Zij volgt daarmee Leontien Wiering op die ruim zeven jaar leiding gaf aan Het Klooster. Natasja Heemskerk heeft brede ervaring in verschillende sectoren. De laatste elf jaar was zij directeur van Theater de Muze in Noordwijk. 

Pensionering Michiel Loonen en start Els Schrama bij Volksuniversiteit Utrecht

Michiel Loonen zal wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd Volksuniversiteit Utrecht verlaten.
Michiel heeft als directeur ruim 30 jaar aan het roer gestaan van Volksuniversiteit Utrecht. Michiel zal per 1 november 2019 worden opgevolgd door Els Schrama. Els heeft ruime ervaring in het onderwijs, eerst als docent en daarna in leidinggevende functies.

 
Agenda
 
theater aan de slinger
29 oktober
Cao-ledenvergadering 29 oktober 2019 in Houten

De cao-delegatie nodigt de leden van Cultuurconnectie uit voor een cao-ledenvergadering op dinsdag 29 oktober in Theater aan de Slinger in Houten. 

Artiance logo vierkant
Inspiratiebijeenkomst marketeers 7 november 2019 in Alkmaar

Met het einde van het kalenderjaar in zicht is het hoog tijd voor het delen van kennis & ervaring en het opdoen van inspiratie voor en door marketeers van de kunstencentra!

Garenspinnerij logo
21 november
ALV en najaarscongres 21 november 2019 in Gouda

Op donderdag 21 november 2019 vindt de ALV en het najaarscongres van Cultuurconnectie plaats in De Garenspinnerij in Gouda.