Nieuwsbrief 13, 19 november 2019

Cao-nieuws | Code Diversiteit & Inclusie | btw-nieuws | OCW
 
CAO_KE_stemming_duotone
Achterbanraadplegingen CAO Kunsteducatie - Openbare Bibliotheken

Zoals eerder bericht hebben de leden van de werkgeversorganisaties Cultuurconnectie en Vereniging van Openbare Bibliotheken op 29 oktober jongstleden ingestemd met het onderhandelingsresultaat voor de nieuwe CAO Kunsteducatie – Openbare Bibliotheken. Vervolgens hebben de leden van de Kunstenbond en Alternatief voor Vakbond met een grote meerderheid ingestemd met het bereikte onderhandelingsresultaat. Bij de FNV aan bibliotheekzijde heeft helaas een meerderheid tegen het resultaat gestemd. De CNV-achterban wordt de komende weken nog geraadpleegd. Eind november horen partijen of de CNV kan instemmen of niet. Zodra er ontwikkelingen zijn, brengen we u daar uiteraard van op de hoogte. Via onderstaande link vindt u meer informatie over de stand van zaken.

Lees meer...
2019.11.01_Codedi_JB
Nieuwe Code Diversiteit & Inclusie

Op vrijdag 1 november 2019 nam minister Van Engelshoven de nieuwe Code Diversiteit & Inclusie in ontvangst tijdens de bijeenkomst Beeld & Storm in Den Haag. De Code Diversiteit & Inclusie biedt de culturele en creatieve sector handvatten om inclusie structureel te bevorderen en is opgesteld door de brancheverenigingen in de culturele en creatieve sector. "Als één sector het goede voorbeeld moet geven is dat de cultuursector: we zijn van en voor iedereen", aldus Van Engelshoven.

Lees meer...
Belastingdienst_magenta_4x3
Nieuwe Kleine Ondernemers Regeling (KOR)

Per 1 januari 2020 zal een nieuwe btw-vrijstelling in werking treden ter vervanging van de huidige Kleine Ondernemers Regeling (KOR). Om voor 2020 in aanmerking te komen, kunt u een aanvraag indienen die uiterlijk 20 november 2019 door de Belastingdienst moet zijn ontvangen. Deze nieuwe vrijstelling zal voor veel ondernemers de mogelijkheid bieden om desgewenst niet btw-plichtig te zijn. Partner Mazars licht nader toe.

Lees meer...
Arbeidsmarktagenda_mindmap
Arbeidsmarktagenda culturele en creatieve sector: update

De Arbeidsmarktagenda culturele en creatieve sector beoogt de arbeidsmarktpositie van de werkenden in de culturele en creatieve sector te verbeteren. Op de vernieuwde site van de arbeisdmarktagenda zijn de laatste ontwikkelingen terug te vinden op het gebied van samenwerking, de checklist voor toepassing Fair Practice Code en de oprichting van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst (PlatformACCT).

Lees meer...
2019.11.18_OCW_2KCie
Wetgevingsoverleg OCW begroting onderdeel Cultuur 2020

Op maandag 18 november jongstleden vond een goed bezocht wetgevingsoverleg plaats van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de OCW-begroting onderdeel Cultuur 2020. Via de informatiepagina van de Tweede Kamer vindt u meer informatie en is ook de video van het debat terug te kijken.

Lees meer...
Logo_C+O
Maand van het Ondernemerschap

Bij Cultuur+Ondernemen is november de Maand van het Ondernemerschap. Per week richt Cultuur+Ondernemen zich op een belangrijk thema voor cultureel ondernemers. Gestart wordt met strategie en positionering. Vervolgens ligt de focus op de buitenwereld in de themaweek omgevingsbewustzijn. De derde week gaat over risico’s nemen, om het anders durven te doen. De maand sluit af met ‘hoe blijf je je als leider van een organisatie/maker zakelijk professionaliseren’. Meer weten? Meld je dan aan voor hun nieuwsbrief.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontvingen de volgende leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeuren Wytze de Vries (ICO), Jet Smeets (RIQQ), Ids Dijkstra (Kielzog) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Ledennieuws
 
Logo_Artamuse_4x4
De helende kracht van muziek: Artamuse leidt ‘bedside singers’ op

Zingen voor mensen die op sterven liggen, dat is wat ‘bedside singers’ doen. In Amsterdam bestond het initiatief al en nu introduceert stichting Artamuse het in Geleen. Geïnteresseerde ‘bedside zangers en zangeressen’ worden opgeleid door Harrie Spronken, een doorgewinterde klassieke muziek- en zangdocent. Deelnemers moeten kundig zijn en aan bepaalde voorwaarden voldoen. Niet alleen op het gebied van zang, ook in de omgang met mensen en ten aanzien van de gevoelige en bijzondere context van leven, dood en sterven.

 
Agenda
 
Garenspinnerij logo
21 november
ALV en najaarscongres Cultuurconnectie - 21 november 2019 in Gouda

Donderdag 21 november 2019 bent u welkom voor de ALV en het najaarscongres in De Garenspinnerij in Gouda.

ACM_leiderschapsprogramma
3 december
Bijeenkomst 1: 'persoonlijk leiderschap'

De Academie voor Cultuurmanagement - preferred supplier van Cultuurconnectie - organiseert ook dit jaar weer een leiderschapsprogramma. Dit jaar is het thema ‘inclusief leiderschap’.

Logo_Arboned_Wit
6 december
Kennissessie ArboNed

Een gezonde werkdruk hoeft helemaal niet erg te zijn. Dit kunt u als werkgever ook niet altijd voorkomen. Preferred supplier ArboNed organiseert gratis toegankelijke kennissessies over dit onderwerp.

Logo_Mazars_4x4
10 december
Bijeenkomst Risicomanagement

Cultureel ondernemen kan niet zonder het nemen van risico. Heeft u voldoende inzicht in de risico’s voor uw organisatie? Meld u nu aan voor deze inspiratiesessie van Mazars, preferred supplier van Cultuurconnectie, en Cultuur+Ondernemen.

Logo_Boekmanstichting_4x4
12 december
Update Cultuurindex Nederland

Op 12 december 2019 presenteert de Boekmanstichting de update van de Cultuurindex Nederland. Hierin wordt gekeken naar de trends en cijfers in de sector, en hoe deze een rol spelen wanneer we naar de toekomst kijken.

Logo_Mazars_4x4
21 januari 2020
Seminar 'Fiscaal in Control'

Bent u op de hoogte van de laatste wijzigingen op het gebied van de loonbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting? Mazars, preferred supplier van Cultuurconnectie, nodigt u graag uit voor een kosteloos seminar ‘Fiscaal in control’.