Duurzaamheid in de culturele sector

Onderzoek door de Boekmanstichting en DPM

De recente klimaatmars, het klimaatakkoord, klimaatspijbelaars: in de media en in de politiek is steeds meer en steeds vaker aandacht voor klimaatverandering en verduurzaming. Ook in de cultuursector worden verschillende initiatieven ontplooid om de sector duurzamer te maken. Tegelijkertijd ontbreekt momenteel een overkoepelend inzicht in de mate waarin en de manier waarop duurzaamheid in de cultuursector leeft.

De Boekmanstichting en DPM* (Duurzaamheid in Podia en Musea) zijn daarom een onderzoek gestart naar duurzaamheid binnen de culturele sector. Het doel hiervan is om meer te weten te komen over de manieren waarop verschillende culturele organisaties met duurzaamheid bezig zijn, over eventuele knelpunten die zij daarbij ervaren en over wensen die er mogelijk bestaan voor ondersteuning bij het aanpakken van verduurzaming. Het onderzoek fungeert als inventarisatie binnen de sector en biedt tevens praktische aanknopingspunten voor organisaties en beleidsmakers.

EnquĂȘte

De onderzoekers van de Boekmanstichting en DPM nodigen u uit om een digitale vragenlijst in te vullen, die te vinden is via onderstaande link. Het invullen hiervan duurt circa 10 minuten en vereist geen exacte organisatiecijfers. De resultaten van de enquête worden volledig anoniem (en enkel voor dit onderzoek) door de Boekmanstichting verwerkt in een digitale publicatie, die later dit jaar zal verschijnen.

De Boekmanstichting en DPM hopen van harte dat uw organisatie en vele anderen bereid zijn om de enquête in te vullen. Of uw organisatie nu veel doet aan verduurzaming of juist weinig, in beide gevallen zijn uw antwoorden onmisbaar om een breed, gedegen en praktisch bruikbaar beeld van de sector te kunnen geven. Omdat Cultuurconnectie duurzaamheid in alle facetten van de branche op de agenda heeft staan, ondersteunen wij dit onderzoek dan ook van ganser harte.

Meer weten?

Vragen naar aanleiding van dit onderzoek kunnen gericht worden aan de Boekmanstichting, telefonisch via 020-6243736 of via het contactformulier op de website van de Boekmanstichting.


* (vanaf 1 april 2019 heet DPM: Bureau8080)