Kleinkunstig, groot in kunsteducatie

Kleinkunstig is een van de nieuwe leden van Cultuurconnectie. Toch bestaan zij al sinds 2005 en mogen zich tot een van de grootste aanbieders van kunsteducatie voor het primair- en voortgezet onderwijs in Nederland rekenen. Jaarlijks bereiken zij zo’n 75.000 leerlingen, hebben twee keer zoveel contactmomenten en bezoeken bijna 500 scholen. Om dit te kunnen realiseren werkt Kleinkunstig samen met 250 freelance workshopleiders!

Innovatieve workshops voor scholen

Met hun innovatieve workshops voor scholen brengen zij nieuwe creatieve technologieën naar scholen, die anders via school zelf waarschijnlijk ontoegankelijk waren gebleven. Een mooi voorbeeld hiervan is de workshop Hololens. De komende tijd richten zij hun pijlen op Maakonderwijs. Kleinkunstig vindt het belangrijk dat kinderen leren hoe ze techniek creatief kunnen inzetten. Zo leren zij kinderen bijvoorbeeld hoe je met Muscle wire een origami-object kan laten bewegen. Of hoe je met hologrammen en de Hololens kunstwerken kan maken. Andere workshops op dit snijvlak van kunst en techniek zijn onder andere Interactieve Wearables, Protopiper en het Speellab.

Visie

Kleinkunstig gelooft dat er in elk kind creativiteit zit, maar dat zij deze kant vaak nog niet ontdekt hebben in zichzelf. Onder begeleiding van de professionele workshopdocenten kunnen kinderen het experiment aangaan en dit stukje van zichzelf ontdekken.

Naast hun visie voor Maakonderwijs blijft Kleinkunstig een grote speler in kunsteducatie. Zij bieden workshops aan in de volgende disciplines: beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media. Bij de workshops staat actief aan de slag gaan centraal. Leerlingen ervaren door te doen! Vrijwel elke workshop die Kleinkunstig aanbiedt kan worden aangepast aan elk niveau en elke leeftijd.

Aanpak

In de werkwijze van Kleinkunstig staat een persoonlijke aanpak centraal: zij gaan altijd bij scholen op bezoek om kennis te maken en het programma af te stemmen. Zo leren zij de school en docenten goed kennen en kunnen de eventuele wensen en verwachtingen goed in kaart brengen. Hiermee stellen zij vervolgens een mooi, op maat gemaakt, programma samen.

De organisatie van dit programma ligt vervolgens helemaal bij Kleinkunstig, ongeacht of het om één workshop gaat, of een grote projectdag voor 1600 leerlingen. Hierdoor wordt het voor een school geen tijdrovend project. Het enige dat gevraagd wordt, is de benodigde ruimte beschikbaar te stellen. De cultuurstip die scholen vaak op de horizon hebben, brengt Kleinkunstig daarmee binnen handbereik. Mét passie en zónder stress.

Links