Academie voor Cultuurmanagement

Cursusaanbod 2019

De Academie voor Cultuurmanagement wil bijdragen aan een sterke culturele sector. Zo ben je in het voorjaar met de Bootcamp Financieel Management in twee dagen helemaal bij voor een nieuw administratief jaar. En de speciale aanrader: leer ontwerpgericht denken in kansen en mogelijkheden met de Cultuur Innovatie JAM! Leden van Cultuurconnectie krijgen 15% korting.

Beter thuis in de cijfers of de verandering in gang zetten?

Als je beter thuis wilt raken in de wereld van cijfers is de tweedaagse Bootcamp Financieel Management iets voor jou. Het is een intensieve training waarbij je actief aan de slag gaat met het maken van begrotingen, analyseren van jaarrekeningen en het opstellen van stuurinformatie. Tijdens de training werken we kort en bondig met theorie, en gaan we vooral veel oefenen met cases (individueel en met mede-cursisten). Ook is er voldoende ruimte voor eigen inbreng. Aan bod komen:

  • het maken en lezen van begrotingen (op project- en organisatieniveau)
  • lezen en beoordelen van een jaarrekening: balans en winst- en verliesrekening
  • ondernemen: sturen op cijfers

Na deze Bootcamp ben jij in staat om:

  • een projectbegroting te maken en te beoordelen
  • een (eenvoudige) jaarbegroting te maken (en beoordelen)
  • een jaarrekening te lezen & beoordelen
  • stuurinformatie te maken

Deze training is vooral geschikt voor MT-leden en directeuren die beter thuis willen raken in de wereld van cijfers.

“Uit je begroting moet je beleid af te lezen zijn! Dat inzicht heb ik tijdens de cursus opgedaan. Ook kreeg ik tools aangereikt om dit vervolgens in de praktijk te brengen.”

Cursusdata: 12 februari en 7 maart 2019 van 9:00 tot 16:00 uur te Utrecht.
N.B. Leden van Cultuurconnectie krijgen 15% korting.
Meer informatie via deze link.

Zorgen voor meer innovatie in de culturele sector?

Tijdens Cultuur Innovatie Jam leer je innoveren met behulp van een ontwerpgerichte methode. Deze methode is geschikt voor alle soorten innovaties: het uitbrengen van een nieuw concept, digitale innovatie, strategie, het verbeteren van je marktpositie et cetera.
In één dag doorlopen we een heel ontwerpproces: van analyse tot prototype. In meerdere groepen gaan we aan de slag met verschillende soorten cases op locatie, op 4 februari is dat De Krakeling in Amsterdam. Bijvoorbeeld: hoe kunnen we zorgen voor vrolijkheid bij de entree? Hoe vinden bezoekers goed hun weg? Hoe zorgen we dat er een inspirerend, inhoudelijk gesprek op gang komt tussen medewerkers en cursisten? Aan het einde van de dag is elke case geanalyseerd. We hebben talloze ideeën bedacht, voor elke case een concept ontwikkeld én getest. Kortom, in één dag leer je - onder begeleiding van ontwerpers – welk proces er nodig is om ook in je eigen organisatie ontwerpgericht aan de slag te gaan. Het wordt een dag vol energie, nieuwe inzichten, veel ideeën, ontwerpmethodieken en praktische handvaten.

Impressie vorige JAM

Datum: 4 februari te Amsterdam
N.B. Leden van Cultuurconnectie krijgen 15% korting.
Meer informatie via deze link.

Maatwerk Academie voor Cultuurmanagement

Ondernemerschap, leiderschap en gastvrijheid zijn de thema’s van de Academie, die ruim worden opgevat. De Academie staat veel organisaties bij met consultancy en incompany opleidingen, maar coacht ook individuele medewerkers en is de motor achter vele evenementen. Voor een idee van de mogelijkheden, kun je hier een kijkje nemen: link.

Meer informatie

Kijk ook op de informatiepagina van preferred supplier Academie voor Cultuurmanagement. Meer weten of je inschrijven? Neem contact op met de Academie voor Cultuurmanagement via: office@academievoorcultuurmanagement.nl of bel met Marjolein de Boer op 06 -260 58 404.