Nieuwsbrief 15, 24 november 2020

Terugblik najaarscongres 2020 | Campagne #weblijvenbezig van start | Voordeel zorgverzekeringen
 
Najaarscongres 2020 jolande jansen
Cultuurconnectie-congres live vanuit Ahoy: ALV, corona en inclusie

Op 19 november 2020 stonden de Algemene Ledenvergadering (ALV) en het najaarscongres van Cultuurconnectie gepland. Zowel de ALV als het congres werden live vanuit Rotterdam Ahoy aangeboden via Zoom. Waar tijdens de ALV met name het werkplan en de begroting 2021 centraal stonden, werd in de middag nader ingezoomd op de invloeden van de coronacrisis op de branche, nu en in de toekomst, en minstens zo interessant ook op inclusie. Als gastsprekers mochten wij Jolanda Jansen, Algemeen Directeur Rotterdam Ahoy, en Hermineke van Bockxmeer, Concerndirecteur Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam, verwelkomen.

Lees meer...
campagne beeld weblijvenbezig nov 2020
Landelijke campagne #weblijvenbezig van start!

Door de coronacrisis maken veel cultuurmakers en mogelijkmakers van cultuureducatie en -participatie een onzekere tijd door. Het Fonds voor Cultuurparticipatie startte daarom, na samen met het LKCA bij de amateurkunst en erfgoedsector geïnventariseerd te hebben wat ze nodig hebben, de landelijke campagne #weblijvenbezig. De campagne helpt herinneren dat cultuurmaken plezier, geluk en gezondheid brengt. En laat zien dat het nog steeds mogelijk is en hoe dat veilig kan. Hiermee hoopt de campagne verenigingen, groepen en kunst- en cultuurcentra te ondersteunen en tools te geven om hun achterban aan hen te blijven verbinden.

Bekijk de commercials van de campagne die de komende weken op televisie te zien zijn. Ook online worden de commercials veelvuldig ingezet. Meer informatie is te vinden op weblijvenbezig.nl

Lees meer...
Logo_Zoom
Overweldigende start Zoom-projecten Cultuureducatie en Volksuniversiteiten

Op 27 oktober 2020 heeft Cultuurconnectie, mede namens de Stichting Overleg Arbeidsvoorwaarden Kunsteducatie (OAK), in navolging van de volksuniversiteiten, ook álle andere leden van Cultuurconnectie uitgenodigd voor het cursusjaar 2020-2021 kosteloos gebruik te maken van het online platform Zoom. De belangstelling is overweldigend. Cultuurconnectie maakt door de grote belangstelling voor beide projecten een voorbehoud van beschikbaarheid voor nieuwe aanvragen binnen de beide Zoom-projecten.

Lees meer...
Stadhouders Advocaten
Nog enkele plaatsen vrij bij workshop '(Ver)huur en corona'

Hoe flexibel is het huurrecht ten tijde van corona? Wat zijn de gevolgen van corona voor lopende huurovereenkomsten? Tijdens een workshop op 25 november 2020, exclusief voor leden van Cultuurconnectie, wordt de wet- en regelgeving toegelicht en oplossingsrichtingen besproken. Deze workshop wordt aangeboden door Stadhouders Advocaten. Voor deze workshop op 25 november 2020 van 14.00 tot 15.00 uur zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan nog via: hoegee@stadhouders.nl (onder vermelding van naam, functie, emailadres en organisatienaam).

Logos_VGZ+ZKA
Werknemers profiteren nu extra van collectieve zorgverzekeringen

Het is bijna weer zover: het einde van het jaar komt in zicht. Dat betekent dat men weer gaat nadenken over de zorgverzekering, ook de medewerkers, zzp’ers en vrijwilligers van de Cultuurconnectie-leden. Cultuurconnectie heeft met twee verzekeraars voor 2021 opnieuw collectieve afspraken gemaakt voor haar leden: VGZ en Zilveren Kruis. Laat uw medewerkers, vrijwilligers, bestuurders en zzp’ers juist nu in moeilijke tijden (en met stijgende zorgpremies) gebruik maken van de collectiviteitskorting van Cultuurconnectie. Ook de werkgever profiteert van de extra afspraken die wij hebben gemaakt. Leden ontvingen hierover eerder vandaag een ledenbrief met uitgebreide informatie.

 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontving het volgende lid van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurplein Noord Veluwe (Heerde)


Cultuurconnectie feliciteert directeur Rinette van der Vliet én haar medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Agenda
 
Logo_VU_4x4
Landelijk Directeuren- en Coördinatorenoverleg (LDOV/COV)

Het eerstvolgende LDOV-COV zal plaatsvinden op donderdag 3 maart 2020 om 11:00 uur. Houd alvast de datum vrij in uw agenda.