Nieuwsbrief 2, 4 februari 2020

CAO KE salaristabellen | pilot PFZW | voorjaarscongres 2020 | Erasmus+
 
CAO_KE_salaristabel
Nieuwe salaristabellen CAO Kunsteducatie

De leden van Cultuurconnectie hebben begin januari ingestemd met het akkoord over de tussen-CAO Kunsteducatie 2019-2021. De nieuwe CAO Kunsteducatie betekent voor de medewerkers Kunsteducatie die onder het bereik van de CAO vallen onder andere een loonsverhoging van 3% per 1 januari 2020. De afspraken uit het cao-akkoord worden op dit moment nog in tekst verwerkt, daarna zal er een nieuwe versie van de gehele cao worden gepubliceerd. De nieuwe salaristabellen zijn wel al gepubliceerd en verspreid. De CAO Kunsteducatie zal nadat de tekst gereed is worden aangemeld en vervolgens ook voor algemeen verbindend verklaring worden voorgedragen bij het ministerie van SZW.

Lees meer...
Save_the_date_4x4
Save-the-date: voorjaarscongres 2020 en ALV

Dit jaar vindt op 22 en 23 april 2020 de algemene ledenvergadering en het congres van Cultuurconnectie plaats in Arnhem. Onze lidorganisatie Rozet zal de leden van Cultuurconnectie verwelkomen op hun locatie. Houdt u deze data alvast vrij in uw agenda? Via een publieke informatiepagina houden wij u op de hoogte over het programma en andere praktische informatie. Speciaal voor onze leden zal ook op Ledennet verdere informatie en vergaderstukken beschikbaar komen.

Lees meer...
PFZW_Logo
Pilot pensioen zzp'ers met PFZW

Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) ontwikkelt op verzoek van en samen met sociale partners in de sector cultuur een pensioen speciaal voor zelfstandigen. Het is de bedoeling in 2021 met een pilot de ruimte uit het Pensioenakkoord te benutten en te onderzoeken of en hoe zzp’ers pensioen kunnen opbouwen bij een pensioenfonds. Het gaat dus om regulier pensioen in de vorm van een pensioenoplossing via de tweede pijler. Dat bestaat tot nu toe niet.

Lees meer...
MIX_partners_3
MIX kennismeeting Finland

Cultuurconnectie, het Onderwijssecretariaat van de Steden en Gemeenten van de Vlaamse Gemeenschap (België) en Lapin musiikkiopisto (Finland) werken samen in het kader van het Erasmus+ programma van de EU: het project 'MIX' heeft tot doel innovatie, kennisontwikkeling en -deling op het gebied van muziekeducatie in het Europese werkveld te bevorderen. In dit artikel een terugblik op de laatste kennismeeting van dit project welke afgelopen januari in Rovaniemi (Finland) plaatsvond.

Lees meer...
ACM_leiderschapsprogramma
Inclusief Leiderschap van start

Op maandag 3 februari 2020 startte de Academie voor Cultuurmanagement, in samenwerking met het Actieplan Cultuur & Creatief Inclusief, met inmiddels al de tweede reeks van het programma 'Inclusief Leiderschap' speciaal bedoeld voor directeuren, managers, bestuurders en toezichthouders in de culturele en creatieve sector.

Lees meer...
VSCD_A-lab_Amsterdam
VSCD verhuist naar Amsterdam

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) hield sinds augustus 2018 kantoor in het pand bij Cultuurconnectie aan het Lucasbolwerk in Utrecht, maar zal per 1 mei 2020 gaan verhuizen naar het A-lab in Amsterdam-Noord.

 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontvingen de volgende leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeuren Iwan Szomoru (Nieuwe Muziekschool Alphen), Patty Jacobs (Trias), Johan Akerboom (Muziekschool Amsterdam Noord), Marcel Jansen (Cultuurbedrijf NOP) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Personalia
Vertrek Natan Heikens bij Muziekschool Katwijk

Per 1 april 2020 vertrekt Natan Heikens als directeur van Muziekschool Katwijk. Na 14 jaar deze functie te hebben vervuld, gaat Natan Heikens een nieuwe uitdaging aan als hoofd muziek van Cultuurgebouw Hoofddorp.

Vertrek Jo Stanneveld bij Toonbeeld (Terneuzen)

Per 1 september 2020 zal Jo Stanneveld vertrekken als directeur van Toonbeeld in Terneuzen. Dit liet hij weten via de website van Toonbeeld. Inmiddels is ook de vacature voor opvolging door Toonbeeld bekend gemaakt.

Lees meer...

 
Agenda
 
Logo_Boekmanstichting_4x4
10 februari
12e Onderzoeksconferentie Cultuureducatie, Cultuurparticipatie en Cultuurbeleid

Op 10 februari 2020 organiseren de Boekmanstichting en het LKCA een onderzoeksconferentie: met elkaar leren, krachten bundelen en ideeën uitwisselen tijdens de 12e Onderzoeksconferentie cultuureducatie, -participatie en -beleid.

ACM_leiderschapsprogramma
16 maart
Bijeenkomst 2: 'blinde vlekken'

De Academie voor Cultuurmanagement - preferred supplier van Cultuurconnectie - organiseert ook dit jaar weer een leiderschapsprogramma. Dit jaar is het thema ‘inclusief leiderschap’.

Logo_VU_4x4
26 maart
Landelijk Directeuren- en Coördinatorenoverleg (LDOV/COV)

Het eerstvolgende LDOV/COV zal plaatsvinden op donderdag 26 maart 2020 vanaf 11:00 uur bij Volksuniversiteit Utrecht.