24creatief.nl

Culturele ‘online opdrachten’ gebundeld in Noord-Holland

In deze bijzondere tijd zitten de kunstenscholen in Noord-Holland niet bij de pakken neer. Integendeel. De Vereniging Overleg Cultuurparticipatie en Kunsteducatie Noord-Holland (OCK), een collectief van 23 Noord-Hollandse kunstenscholen, heeft in no-time een nieuw online platform ontwikkeld: 24creatief.nl. Een website voor iedereen die thuis lekker creatief bezig wil zijn.

Door de coronamaatregelen kunnen lessen op locatie niet meer plaatsvinden. Maar dat betekent niet dat deze lessen helemaal stopgezet worden. De meeste leerlingen van de centra voor de Kunsten in Noord-Holland krijgen alternatieve lessen via digitale programma’s.

Omdat bijna alle kunstscholen in Noord-Holland, naast de digitale lessen voor hun leerlingen, initiatieven ontwikkelen om met iedereen te delen, is op basis van het idee van Artiance (#ThuisMetArtiance) in no-time een nieuw Provinciaal online platform ontwikkeld: 24creatief.nl. Een website voor iedereen die thuis lekker creatief bezig wil zijn. De website is opgezet door het OCK.

Alle filmpjes en opdrachten zijn gratis te zien en te doen! De opdrachten zijn ook geschikt voor kinderen en volwassenen die niet op les zitten, maar wel zin hebben om even creatief bezig te zijn. Zo kun je leren hoe je mooie tekeningen maakt met een levensgroot potlood, ritmes klapt met behulp van fruit, lekker kunt bewegen, zingen en met het hele gezin meedoen aan dans dirigeren.

Momenteel staan er al meer dan 70 video’s online. Er worden dagelijks nieuwe workshops toegevoegd, dus het aanbod wordt steeds groter en gevarieerder. De website is gratis toegankelijk, ook straks na de crisis kunnen we hier allemaal nog veel plezier en inspiratie vandaan blijven halen. Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op www.24creatief.nl.

Meer weten?

Rob Bangert, Artiance

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Rob Bangert, Artiance Centrum voor de Kunsten, Alkmaar
E-mail: r.bangert@artiance.nl