Tijd voor een (betaalde) video strategie?

De huidige tijd dwingt tot het vinden van slimme oplossingen om contact te houden met cursisten en leerlingen, maar tegelijkertijd inkomsten te (blijven) genereren. Hoe we contact met elkaar hebben, is door de coronacrisis sterk veranderd en de vooruitzichten zijn onzeker. Aan een duurzame oplossing is behoefte en het gebruik van video kan hierbij een belangrijke rol spelen. Nu, maar ook in de toekomst. Preferred supplier Eagerly Internet deed uitgebreid onderzoek voor haar opdrachtgevers, kent de opties en helpt de leden van Cultuurconnectie graag met het bepalen en inrichten van een rendabele video strategie.

Video biedt de mogelijkheid om als docent 1-op-1 of in kleine groepen in contact te komen met cursisten en lessen te geven, maar ook zijn er andere vormen denkbaar, die aanvullend zijn op het ‘klassieke’ lesgeven en nog meer verdieping kunnen geven. Bijvoorbeeld het op een later moment kunnen terugkijken van gegeven lessen of het aanbieden van aanvullende videomaterialen voor geïnteresseerden.

Nu contact op afstand tijdens de coronacrisis onmisbaar is gebleken en steeds meer cultuureducatie via videoverbinding wordt aangeboden, is het ook belangrijk om te kijken hoe op deze manier inkomsten kunnen worden gegenereerd. Unieke content is zeer waardevol en mensen zijn steeds meer gewend om hiervoor te betalen; videocontent hoeft dus zeker niet gratis te zijn, want het heeft waarde. Het organiseren van cultuureducatie via video vraagt niet alleen om een inhoudelijk nieuwe aanpak, maar ook om kennis van techniek, van videoproviders en paywall-opties. De mogelijkheden zijn legio maar blijken vaak moeilijk te doorgronden qua techniek en zijn wat betreft kosten moeilijk vergelijkbaar. Preferred supplier Eagerly Internet heeft de kennis en het overzicht om aanbieders van cultuureducatie hierin te kunnen adviseren.

Video opties: live streams + later terugkijken, on-demand video, videoconferentie (1-op-1 of in grote groepen, met of zonder moderator, mogelijkheden om vragen te stellen), webcasting – al dan niet simultaan - via bekende kanalen zoals YouTube, Zoom of via krachtige minder bekende oplossingen, middels social media platforms (e.g. Facebook, Instagram) of enkel via de eigen site.
Verdienmodellen: eindgebruiker betaalt een eenmalige fee, op abonnement/strippenkaart, als onderdeel van cursusinschrijving, of onbetaald maar met donatie mogelijkheid.
Betaling: via iDeal, Paypal, CreditCard, op factuur/abonnement. N.B. Videoplatformen en payment providers hebben verschillende (soms forse) tarieven.
Integraties: met bestaande systemen (e.g. ticketing, cursusadministratie, bank).

Meer weten?

Interesse in de mogelijkheden? Maak een vrijblijvende belafspraak met adviseur Marnix Marsman van Eagerly Internet, via info@eagerly.nl. Voor meer informatie over de specifieke voordelen voor leden van Cultuurconnectie kijk op de informatiepagina van Eagerly Internet.