Nieuwsbrief Special: 2020, Nr. 2

Ledenvoordeel 2020: onze partners en preferred suppliers, uw steun tijdens de coronacrisis
 


U kunt als lid van Cultuurconnectie profiteren van de aantrekkelijke afspraken die Cultuurconnectie voor haar leden heeft gemaakt met verschillende partners en preferred suppliers. Naast dat u van diverse, veelal unieke voordelen kunt genieten, hebben onze partners zich nu vooral ingespannen om maatwerk te leveren dat inspeelt op de uitdagingen waarvoor organisaties zich tijdens de coronacrisis gesteld zien. De realiteit is nu complex, soms weerbarstig en dan is het fijn om een deskundige partner in te kunnen schakelen. Lees dus snel verder om uw unieke voordeel eruit te halen!

ArboNed_EHBTW
Check de thuiswerkplek en voorkom verzuim

Om het coronavirus in te dammen, werkt momenteel iedereen die dat kan vanuit huis. Dat kan nog steeds behoorlijk wennen zijn, met alle risico's van dien. Vanuit de Arbowet bent u als werkgever verplicht elke arbeidsplaats in uw arbobeleid te betrekken. Ook de thuiswerkplek. Als werkgever moet u nagaan of de thuiswerkplek bijvoorbeeld ergonomisch is ingericht. Met de gratis gids ‘Eerste hulp bij thuiswerken’ van onze preferred supplier ArboNed kunt u uw werknemers informeren over het gezond en vitaal thuiswerken. U download de gids via deze link. Met de online (thuis)werkplek-check van ArboNed adviseert een professional uw werknemer persoonlijk bij het zo goed mogelijk inrichten van de thuiswerkplek, ook als hij geen ingerichte kantoorwerkplek heeft. Zo kunt u nek- en schouderklachten bij uw werknemer en dus eventueel verzuim door het thuiswerken voorkomen.

Lees meer...
STEAD_visual
Huisvestingspecialisten voor culturele voorzieningen

De huidige omstandigheden door corona vragen mogelijk in de nabije toekomst voor structurele aanpassingen aan uw huisvesting. Op dit vlak is STEAD Advisory uw partner voor begeleiding van het betreffende proces. STEAD Advisory begeeft zich op het snijvlak van vastgoed en cultuur, begeleidt uw vastgoed-vraagstukken en kijkt samen met u naar de juiste passende huisvesting voor uw organisatie.

Lees meer...
Concordia_CCRISK_visual
Besparen op risicokosten? Concordia de Keizer geeft 5 tips!

De economische gevolgen van de coronacrisis voor de culturele sector zijn groot. Organisaties gaan failliet, werknemers zitten thuis en zzp’ers hebben het zwaar. Bent u ook op zoek naar manieren om te besparen op uw kosten? Lees dan de 5 tips van Concordia de Keizer om uw kosten te verlagen. 

Lees meer...
Logo_SDIM_New_4x3
Online marketing in coronatijd

SDIM heeft de afgelopen periode intensief samengewerkt met hun opdrachtgevers in de culturele sector. Nog meer dan voorheen, is gebleken dat niet enkel inzet, maar een goede online aanpak en strategie het verschil kan maken in resultaat. Online marketing heeft al veel bedrijven en ondernemers kunnen helpen in het bereikbaar blijven voor hun doelgroep de afgelopen maanden. Dit vereiste ook zeker vanuit SDIM creativiteit richting hun opdrachtgevers. Lokale online zichtbaarheid is nu nóg belangrijker.

Lees meer...
Logo_Eagerly_Internet_2
Totaaloplossing voor uw cursuswebsite

Eagerly is al jaren de webpartner van verschillende Cultuurconnectieleden. Alle opgedane ervaring is nu gebundeld in een krachtig ‘cursuswebsite format’. Een website format gericht op consumenten en liefhebbers van cursussen, uw klanten. Dit format is een whitelabel bouwpakket en wordt na installatie naar believen op maat aangekleed (huisstijl) en uitgebouwd (koppelingen Navision, Cursad, CRM, ticketing). Zo maakt Eagerly kosteneffectief de allerbeste en mooiste website voor uw organisatie.

Lees meer...
Logo_Cursad_wide
Een optimistische blik op de cultuursector

2020 bewijst ook dat in zware tijden er winst valt te boeken. Cursad ziet dat juist nu succesvolle organisaties flexibel blijven kijken naar manieren om dingen efficiënter en dus goedkoper te doen. Cursad bedient inmiddels 62 centra voor de kunsten, muziek- en dansscholen, die met Cursad in totaal zo'n 4.000 docenten en ruim 80.000(!) leerlingen administreren, roosteren en inplannen. Snel, simpel en voordelig.

Lees meer...
BHV.nl_Logo
Veiligheid in de cultuurbranche

Het zijn onzekere tijden waarin veiligheid een grote rol speelt. Niet alleen fysieke veiligheid, maar ook psychische veiligheid: frustratie over extra maatregelen, onbegrip over controles of ruzie over zitplaatsen. Dit zorgt voor de nodige risico’s voor zowel uw medewerkers, als uw bezoekers en klanten. Risico’s die u helaas niet kunt voorkomen, maar waar u zich wel op voor kunt bereiden. BHV.NL leert uw medewerkers met zekerheid te handelen in onveilige- of ongevalssituaties.

Lees meer...
Planned_Culture_Bemiddelaar_4x3
Lering uit coronatijd

Het plannen en organiseren van cultuureducatie is altijd al een tijdrovend en intensief proces waarbij u met veel betrokkenen te maken hebt. Laat staan als u onverwacht voor de uitdaging van de gevolgen van het coronavirus komt te staan. Planned Culture deelt graag de (leer)ervaringen van vijf van hun klanten (kunstencentra/bemiddelaars) hoe deze met deze bijzondere situatie zijn omgegaan.

Lees meer...
Logo_ACM
Maatwerk trainingen en 3e editie 'Inclusief Leiderschap'

De Academie voor Cultuurmanagement gelooft dat cultuur ieders horizon verbreedt. Daarom willen zij bijdragen aan een uitnodigende, vrolijke en vitale culturele sector die zoveel mogelijk mensen bereikt en betrekt. Zij zijn er voor iedereen die in een culturele organisatie werkt: van medewerker tot manager en van vrijwilliger tot lid van de raad van toezicht. Zo bieden zij maatwerk in de vorm van een trainingsdag, coaching of advies. Meer over incompany vindt u via onderstaande link. Na het enorme succes van het leiderschaps-programma ‘Inclusief Leiderschap’ is een derde ronde in voorbereiding. Wilt u graag op de hoogte blijven? Laat het weten via office@academievoorcultuurmanagement.nl.

Lees meer...
ZKA_Visual_800x600
Zo helpt u uw medewerkers stress de baas te blijven

Stress is vaak werkgerelateerd en het is de belangrijkste oorzaak voor verzuim: 53% van de medewerkers ervaart stressklachten en 23% zit zelfs tegen een burn-out aan. Heel belangrijk dus om stress te herkennen en er in een vroeg stadium al iets aan te doen, voordat het een probleem wordt. Zilveren Kruis helpt u graag om uw medewerkers hierbij te ondersteunen met de infographic, die u hieronder kunt downloaden en delen met uw medewerkers.

Lees meer...
VGZ_visual
VGZ-workshop 'succesvol veranderen'

Als er iets is waar medewerkers van Cultuurconnectieleden dit jaar mee te maken hebben, is het veranderen. Dat is niet altijd even makkelijk. Maar soms kan het ook positief zijn. En hoe houdt u deze positiviteit vast? Wilt u echt succesvol iets veranderen in uw patronen of leefstijl? VGZ biedt een gratis online workshop aan die daarbij kan helpen. U krijgt praktische handvatten en inzichten waarmee u oude gewoonten vaarwel zegt en nieuwe succesvol omarmt.

Lees meer...
Logo_Mazars
Zelfstandigen in het kunstonderwijs: omgaan met fiscale risico’s

Heeft de docent die u inhuurt als zzp’er feitelijk een verkapt dienstverband met de muziekschool? Is de freelance dansdocente na jaren trouwe dienst eigenlijk in loondienst bij haar opdrachtgever? De antwoorden op deze vragen hebben forse financiële, arbeidsrechtelijke en fiscale gevolgen, voor zowel de opdrachtgever als de docent zelf.

Lees meer...
Logo_HIT_Profit
Direct besparen op energiekosten

Los van het gezondheidsaspect, staan veel ondernemers in de cultuursector momenteel ook voor een financiële uitdaging. De inkomsten lopen terug, maar vaste kosten zoals energiekosten blijven doorlopen. Door teruglopende inkomsten is kostenbesparing op dit moment van doorslaggevend belang. HIT Profit is als onafhankelijk kennispartner voor energie dé aangewezen partner en geeft graag betekenis aan de huidige uitdaging.

Lees meer...
Exact_visual
Gegrepen door cijfers

De wereld is gegrepen door cijfers. In turbulente tijden kan de impact van elke beslissing die u neemt dubbel zo groot zijn. U wilt dus altijd weten hoe u ervoor staat. Daarom werken veerkrachtige stichtingen en verenigingen met software die inzicht biedt. Wie grip heeft op zijn cijfers, neemt onderbouwde beslissingen. Wat er ook gebeurt. Wilt u ook grip op uw cijfers? Bekijk dan het whitepaper van preferred supplier Exact.

Lees meer...
Logo_Drevast_Breed

Drevast is gespecialiseerd in de culturele sector en dé expert als het gaat om de bijzondere gebouwen die kenmerkend zijn voor deze branche. In de afgelopen 16 jaar hebben zij bijvoorbeeld ruim 300 kunstencentra, musea en bibliotheken geadviseerd over bouw en waarderingen.

Lees meer...
Stadhouders_Logo_4x3
Contracten en het coronavirus

Komt uw contractspartij zijn verplichten niet na of kunt u zelf uw verplichtingen niet (meer) nakomen vanwege het coronavirus? Kunt u zich beroepen op overmacht? Stadhouders Advocaten staat u graag bij met advies en helpen u een juiste oplossing te vinden. Interesse? Neemt u dan contact op met Hanna Hoegee van Stadhouders Advocaten (hoegee@stadhouders.nl).

Lees meer...
Logo KAeP
Notarieel advies en procesbegeleiding

De adviseurs van KAeP NOTARIS hebben veel ervaring in de non-profit en cultuursector. Zij begeleiden hun cliënten bij het maken van de juiste keuzes op het gebied van rechtsvormen, samenwerkingsvormen, fusies en bestuursmodellen. In geval van een fusie of samenwerkings-traject treedt KAeP NOTARIS ook vaak op als procesbegeleider.

Lees meer...
Preferred_Suppliers_Webpagina
Overige

Via de overzichtspagina met onze partners en preferred suppliers vindt u ook nog de algemene informatiepagina's van onze preferred suppliers. Tot slot: onze partners en preferred suppliers hebben de afgelopen maanden ook hun meerwaarde bewezen in coronatijd, met webinars, whitepapers, inhoudelijk bijdragen aan onze (corona)nieuwsbrieven en – flitsen, maar ook met afvaardigingen in de werkgroep die zich buigt over de richtlijnen behorende bij ons protocol. Cultuurconnectie is hen daar erg dankbaar voor.

Voor eventuele vragen of wensen betreffende collectief ledenvoordeel kunt u contact opnemen met Commercieel Manager, René de Kok, telefoon 030-2303740 of e-mail r.dekok@cultuurconnectie.nl

Lees meer...