Besparen op risicokosten?

Concordia de Keizer geeft 5 tips!

De economische gevolgen van de coronacrisis voor de culturele sector zijn groot. Organisaties gaan failliet, werknemers zitten thuis en zzp’ers hebben het zwaar. Bent u ook op zoek naar manieren om te besparen op uw kosten? Lees dan de 5 tips van Concordia de Keizer om uw kosten te verlagen.

5 tips om kosten te besparen

 1. Verzeker alleen de risico’s die u zelf niet kunt dragen
  Vaak sluit u verzekeringen af om risico’s af te dekken. Maar verzekeren is niet de enige oplossing. U kunt een risico ook zelf dragen. Bedenk daarom bij elk risico wat de impact is en wat de kans is dat het voorkomt. En bepaal vervolgens wat u met het risico doet: verzekeren of zelf dragen. Zo maakt u keer op keer bewuste keuzes.

 2. Voorkom oververzekering óf juist onderverzekering
  Oververzekering betekent dat het verzekerde bedrag hoger is dan de daadwerkelijke waarde. Omdat de premie onder andere afhankelijk is van het verzekerd bedrag, betekent dit dat u onnodig te veel premie betaalt. De verzekeraar zal bij een schade nooit meer uitkeren dan de werkelijke waarde. U kunt naast oververzekerd ook onderverzekerd zijn. Het verzekerd bedrag is dan lager dan de werkelijke waarde. Bij onderverzekering betaalt u te weinig premie maar dit kan in geval van schade hele vervelende financiële gevolgen hebben.

 3. Betaal jaarlijks in plaats van maandelijks
  Verzekeraars bieden vaak korting als u de premie in één keer betaalt in plaats van maandelijkse termijnen. Kunt u de verzekeringspremies in één keer betalen? Maak hier dan zéker gebruik van. Zo bespaart u makkelijk een paar tientjes tot wel honderden euro’s per jaar.

 4. Weinig risico? Kies een hoger eigen risico
  Bent u financieel solide? Het verhogen van het eigen risico kan u een hoop geld besparen als u weinig risico loopt. In ruil voor het risico dat u loopt, betaalt u minder premie. De korting verschilt per verzekering en per verzekeraar maar zo kunt heel eenvoudig veel geld besparen.

 5. Check jaarlijks uw verzekeringen
  Veel organisaties kijken te weinig of het verzekeringspakket nog wel passend is. Hierdoor wordt een groot risico gelopen. Er kan veel veranderen: wijzigingen in de bedrijfsactiviteiten, omzet of in personeelsbestand. Breng daarom jaarlijks de risico’s in kaart en check of de verzekeringen nog aansluiten bij de situatie en de wensen.

Meer grip

Uw organisatie loopt risico’s. Grote en kleine. Maar welke oplossing past bij welk risico? En hoe kunt u de impact van de coronacrisis op uw organisatie verlagen? Neem contact op met uw accountmanager Monica van de Wal via telefoonnummer 06-43860002 of via e-mail monica.van.de.wal@concordiadekeizer.nl. Monica maakt samen met u en de experts van Concordia de Keizer de risico’s inzichtelijk en biedt u oplossingen om de risico’s te beheersen. Zo krijgt u meer grip op de kosten en uw bedrijfscontinuïteit.


Concordia de Keizer is partner van Cultuurconnectie. Bekijk ook de speciale ledenpagina.