Nieuwsbrief Volksuniversiteiten, 2020/9

Succesvolle start Zoom-project volksuniversiteiten | jubilerend nieuw lid Oss | LDOV-COV
 
Banner_Zoom_jpg

Cultuurconnectie heeft eerder álle volksuniversiteiten in Nederland uitgenodigd om voor het cursusjaar 2020-2021 kosteloos gebruik te maken van het online platform Zoom. Dit aanbod is mede mogelijk gemaakt door de Stichting tot steun aan het volksuniversiteitswerk. Niet alleen krijgen volksuniversiteiten de licenties voor hun docenten, ook wordt ondersteuning geboden bij de implementatie, support en trainingen voor de docenten. En dat helemaal gratis voor de volksuniversiteit. Maakt uw volksuniversiteit hier nog geen gebruik van? Doe dat dan snel alsnog. Tientallen volksuniversiteiten en van daaruit circa 1.100 docenten en medewerkers doen inmiddels mee aan het project en hebben van Zoom een uitnodiging gehad om hun account te activeren.

Lees meer...
Activeren van het Zoom Account

Van de deelnemende volksuniversiteiten heeft een groot aantal docenten en medewerkers hun account inmiddels geactiveerd, echter er is nog een flinke groep met docenten en medewerkers die de activering nog niet hebben afgerond. Wij verzoeken u om uw docenten en medewerkers hierop te attenderen.

Trainingen van start en documentatie beschikbaar

Docenten van deelnemende volksuniversiteiten, zonder of met beperkte ervaring met Zoom, moeten getraind of bijgeschoold worden in een goed gebruik van de online omgeving in de lessituatie. Om eenieder goed op weg te helpen, worden er binnen dit volksuniversiteitsproject kosteloos webinars en trainingen aangeboden: webinar ‘Zoom, welkom bij Volkuniversiteiten’ en training ‘Word een online Pro docent!’. Deze webinars en trainingen worden verzorgd door onze partner Duppal, die de technische realisatie van het Zoomplatform verzorgt. Voor meer informatie over de trainingen en inschrijving volgt u onderstaande link. Vanuit de trainingen zijn Quick Reference Cards opgesteld welke aan de volksuniversiteiten als handige documentatie beschikbaar worden gesteld.

Admin al doorgegeven?

Nu de technische implementatie van het project is opgestart, is het belangrijk dat iedere deelnemende volksuniversiteit een contactpersoon aanwijst (een zogeheten ‘admin’), die zorg draagt voor het technisch beheer van Zoom binnen de betreffende volksuniversiteit. Deze persoon beantwoordt vragen van collega’s en kan indien nodig zelf instellingen aanpassen. Binnen het project worden de admins getraind voor deze functie. Nog niet van alle deelnemende volksuniversiteiten zijn de gegevens van de admin ontvangen. Nog geen admin doorgegeven? Doe dat dan graag per omgaande alsnog. Mochten er nog vragen zijn omtrent de admin neem dan contact op met het ‘Meet Duppal team’ via meet@duppal.com. Heeft u algemene vragen aangaande het project? Neem dan contact op via volksuniversiteit@cultuurconnectie.nl.

Aanmelden voor het Zoom-project kan nog!

Wilt u als volksuniversiteit ook aan de slag met Zoom, nu of straks als het onverhoopt noodzakelijk is? Meld u zich dan direct aan! Aanmelden kan via het online formulier. Doe het snel, want inmiddels maken circa 1.100 docenten/medewerkers van de volksuniversiteiten gebruik van een Zoom-licentie en het aantal beschikbare licenties dat te vergeven is, is niet onbeperkt. Uitgifte van licenties vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Ook zijn de trainingssessies en webinars al gestart en hebben honderden docenten reeds deelgenomen of ingeschreven. Wees er dus snel bij en meld u aan via het online formulier op de informatiepagina. Voor vragen over dit project kunt u contact opnemen met René de Kok, e-mail volksuniversiteit@cultuurconnectie.nl of telefoon 030-2303740.

 
Ledennieuws
 
Logo_VU_Oss
Jubilerende Volksuniversiteit Oss lid van Cultuurconnectie

Onlangs heeft Volksuniversiteit Oss zich aangemeld als lid van Cultuurconnectie. Cultuurconnectie heet directeur Larissa Weitzel-Zeldenrijk en haar jubilerende organisatie ook op deze plaats van harte welkom als lid. Op 23 april jongstleden bestond de Volksuniversiteit Oss 50 jaar. Komend cursusjaar staat in het teken van dit 50-jarig jubileum.

Bent u ook geïnteresseerd in een lidmaatschap bij Cultuurconnectie? Laat dit dan weten via volksuniversiteit@cultuurconnectie.nl. Dan nemen wij vrijblijvend contact met u op. Deelname aan het Zoom-project is overigens open voor alle volksuniversiteiten van Nederland, ongeacht deze wel of niet lid zijn van branchevereniging Cultuurconnectie.

 
Agenda
 
Logo_Zoom
Webinar: ‘Zoom, welkom bij Volksuniversiteiten’

Hierin leert u alles over de basis functionaliteiten van Zoom, hoe u deze kan gebruiken, inzetten, praktische tips en overige zaken waar u rekening mee dient te houden. Tijdsduur: 1 uur.

Logo_Zoom
Training: ‘Word een online Pro docent!’

In deze training staat de didaktiek van online lesgeven centraal. Om deze training ten volste te benutten, dient u de basisbeginselen van het Zoomplatform onder de knie te hebben (inplannen, deelnemen, opties tijdens de online les). Tijdsduur: 1 uur.

Logo_VU_klein
8 oktober
LDOV-COV

Het eerstvolgende Directeuren- en Coördinatorenoverleg (LDOV-COV) is ingepland op donderdag 8 oktober 2020.