Nieuwsflits #5 COVID-19, 19 maart 2020

UPDATE: F.A.Q.'s werkgevers, educatie online, meldpunten schade, thuiswerktips
 
COVID-19_Composite_NL


Met deze 5e nieuwsflits brengen wij u op de hoogte van de laatste stand van zaken rondom de coronacrisis. Volgens de laatste gegevens van het RIVM zijn er 2460 personen geïnfecteerd met het coronavirus en zijn er inmiddels 76 doden te betreuren. Volgens de World Health Organization (WHO) staat Nederland op de 10e plaats van getroffen landen.

FAQ_4x3
Veelgestelde vragen vanuit werkgevers

Cultuurconnectie heeft inmiddels de antwoorden op de vele vragen die er vanuit werkgevers werden gesteld - over regels, rechten, plichten, maatregelen en gevolgen - samengebracht in een F.A.Q's. Dit onderdeel wordt steeds up-to-date gemaakt zodra nieuwe informatie beschikbaar komt. Wanneer uw vraag er niet bij staat en u kunt het antwoord op die vraag ook niet vinden via de algemene informatie op onze microsite, neem dan contact met ons op via ons algemene e-mailadres. Wij proberen u dan zo goed mogelijk verder te helpen en nemen uw vraag mogelijk ook op in de F.A.Q.'s.

Lees meer...
Online_lesgeven_4x3
Alternatief: online activiteiten

Op verzoek en in samenwerking met onze partners en leden, werkt Cultuurconnectie aan een overzicht met voorbeelden en best practices voor het aanbieden van online cultuureducatie of andere vormen van online dienstverlening binnen onze branche gedurende de coronacrisis. Daarin is ook meteen de internationale samenwerking opgezocht met onze partners in het MIX-project. De komende periode zal deze pagina gevuld worden met voorbeelden en informatie. Kent u een voorbeeld van best practice? Deze kunt u ook opgeven via dit formulier op onze microsite.

Lees meer...
COVID19_inventarisatie_schade_4x3
Onderzoek schade coronacrisis

Het meldpunt dat Cultuurconnectie heeft ingericht om de economische gevolgen binnen de sector kunst- en cultuureducatie in kaart te brengen, zowel voor leden van Cultuurconnectie als de 'vrije aanbieders', is nog steeds online. Voor het bepalen van de noodzakelijke steun, is het essentieel dat de branche informatie aanlevert om de economische gevolgen aantoonbaar te maken. Lees meer of ga direct naar het meldpunt van Cultuurconnectie.

Lees meer...
Leden_kaart_NL_4x3
Overzicht maatregelen leden

Alle leden van Cultuurconnectie hebben de activiteiten waarbij publiek betrokken is, stilgelegd tot 6 april 2020. Uitgangspunten hierbij zijn om proactief bij te dragen aan de veiligheid van hun cursisten en klanten, en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het gaat dan om tijdelijke sluiting van locatie(s), stilleggen of herplannen van activiteiten en evenmenten. Informatie hierover is terug te vinden via onderstaande link.

Lees meer...
Thuiswerken_Telewerken_banner_magenta
Tips en inspiratie voor prettig en gezond thuiswerken

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, werken zoveel mogelijk mensen voorlopig thuis. Voor sommigen de dagelijkse praktijk, maar voor de meesten is het even wennen. Hoe zorgt u ervoor dat u en uw werknemers prettig en gezond kunnen thuiswerken deze weken? Want juist in deze tijden is het belangrijk om goed in uw vel te blijven zitten. Daarom geeft Cultuurconnectie u samen met haar preferred suppliers tips en inspiratie om de komende weken zo gezond, relaxed en vol energie mogelijk thuis te werken. Lees hier de tips van de experts: