Nieuwsflits COVID-19 #26, 22 juni 2020

Webinar | Update door de taskforce culturele en creatieve sector, woensdag 24 juni 16.00 uur
 

Namens de taskforce, waarin Cultuurconnectie ook zitting heeft, wijzen wij u op een webinar met een update van de stand van zaken in de creatieve en culturele sector.

Op donderdag 12 maart 2020 kondigde het kabinet aan dat vanwege coronamaatregelen de theaters, musea, bioscopen en andere culturele instellingen hun deuren moesten sluiten. In de dagen erna heeft Kunsten ’92 direct een taskforce opgericht met de koepels: Creatieve Coalitie, Federatie Creatieve Industrie, Federatie Cultuur, het Erfgoedplatform en Kunsten ’92. Aan de taskforce zijn ook toegevoegd de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten), de VVEM (Vereniging van Evenementenmakers), de Federatie Auteursrechtbelangen en de Popcoalitie. Een groot aantal brancheorganisaties, beroepsverenigingen en ondersteunende instellingen is aangesloten bij de werkzaamheden van de taskforce.

Update via webinar woensdag 24 juni 2020

Op woensdag 24 juni om 16.00 uur geven leden van de taskforce een update. Aan bod komen de volgende zaken: 


Wat is de actuele problematiek in de sector?
Welke steun is nu nodig en wat is het perspectief?
Wat zijn de stappen richting het cultuurdebat in de Tweede Kamer op 29 juni?


De stand van zaken wordt toegelicht door onder meer Marianne Versteegh en Jan Zoet (Kunsten ’92), Jeroen Bartelse (Tivoli/Vredenburg), Peter van den Bunder (Kunstenbond), Rosa Asbreuk (Aanvang!) o.v.b., Willem Westermann (VVEM, en Alliantie voor Evenementenbouwers) en Mirjam Moll (Museumvereniging).

Meer informatie op Kunsten92.nl

Woensdag 24 juni 2020
Aanvangstijd: 16.00 uur
Eindtijd: 17.15 uur


Meer informatie is te vinden op de site  van Kunsten'92: https://www.kunsten92.nl/activiteit/acties/webinar-update-taskforce-culturele-creatieve-sector/