Nieuwsbrief 10, 17 augustus 2021

14th European Youth Music Festival | btw-tarieven | VHM & Hart | certificeringsnieuws
 
EYMF2022_Remix22_banner
14th European Youth Music Festival

Van 26 tot en met 28 mei 2022 vormt Luxemburg het hart van de Europese muziekscene. Esch-sur-Alzette, Culturele Hoofdstad van Europa 2022 (ESCH2022), organiseert het 14e European Youth Music Festival (EYMF). Duizenden jonge muziekliefhebbers uit heel Europa zullen samenkomen en optreden in theaters, concertzalen, kerken en openbare ruimtes in heel Luxemburg: gedurende drie dagen zullen meer dan 400 concerten plaatsvinden op verschillende locaties door het hele land. Het EYMF nodigt jongeren, studenten en leerlingen van muziekscholen zich aan te melden voor deelname. Per lidstaat van EU is er ruimte voor een maximum aantal deelnemers en groepen; voor Nederland is dat 162 deelnemers verdeeld over maximaal 6 groepen, dus wees er snel bij. Inschrijven kan tot 1 oktober 2021. Meer weten? Download de flyer of ga naar de website via onderstaande link voor meer informatie en aanmelden.

Lees meer...
Al ingeschreven in het UBO-register? Dit moet u weten

Organisaties zijn verplicht UBO’s voor 27 maart 2022 in te schrijven in het UBO-register bij de Kamer van Koophandel. Dit roept in de praktijk veel vragen en weerstand op. Wat is een UBO? Waarom moet een UBO worden ingeschreven? En wat wordt er met de gegevens gedaan? Preferred supplier Stadhouders Advocaten publiceerde een artikel hierover.

Lees meer...
Fuseren. En dan ook harmoniseren?

Een fusie kwalificeert als een ‘overgang van (een deel van) een onderneming’. Dit heeft tot gevolg dat de werknemers die overgaan naar de ‘verkrijger’, hun bestaande arbeidsvoorwaarden behouden. Vaak gelden daardoor na een fusie binnen één onderneming verschillende arbeidsvoorwaardenregelingen. Dat kan onhandig zijn. Kun je deze verschillende arbeidsvoorwaarden harmoniseren?

Lees meer...
Btw-tarief alcoholhoudende pauzedrank

De verlening van toegang tot voorstellingen, zoals toegang tot muziek- en toneelvoorstellingen, is belast tegen het verlaagde btw-tarief (momenteel 9%). In de praktijk kunnen in de toegangsprijzen die de exploitant van een theater in rekening brengt voor een voorstelling, ook vergoedingen voor andere prestaties zijn inbegrepen, zoals de gelegenheid geven om gebruik te maken van de garderobe of het verstrekken van een drankje in de pauze. Preferred supplier Mazars schreef onlangs een artikel over nieuwe jurisprudentie omtrent de hantering van btw-tarieven van alcoholhoudende pauzedranken.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontvingen de volgende leden van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeuren Evelien Fokkink (Stg. Fundament) en Karin Visser (CKE) én hun medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Ledennieuws
 
HART_VHM_persbericht
Vereniging Hart Muziekschool en Hart (Haarlem) zetten samenwerking voort

De Vereniging Hart Muziekschool (VHM) blijft de komende twee jaar lesgeven bij Hart (Haarlem), het centrum voor kunst, kennis en cultuur aan de Kleine Houtweg 18 in Haarlem. Onlangs tekenden Noud van Rhee, voorzitter van de VHM, en Marijke Licher, directeur-bestuurder van Hart, een nieuwe samenwerkingsovereenkomst.

 
Personalia
Mieke van Keulen nieuwe directeur Volksuniversiteit Den Haag

Mieke van Keulen is aangesteld als nieuwe directeur van Volksuniversiteit Den Haag. Zij volgt daarmee per 1 augustus 2021 Mark Vermin op die bijna zestien jaar het directeurschap vervulde en nu met pensioen gaat.

Lees meer...

 
Agenda
 
Logo_VU_4x4
13 oktober
LDOV-COV bijeenkomst, 13 oktober 2021

Het eerstvolgende LDOV-COV zal plaatsvinden op woensdag 13 oktober 2021 om 10:00 uur.