Nieuwsbrief 14, 9 november 2021

Najaarscongres | presentatie Cultuurmonitor 2021 | tijdelijke regeling FPK | certificering
 
Congres_duotone_banner_generic
Programma najaarscongres 2021 aangepast

Naar aanleiding van de aangepaste coronamaatregelen die per 6 november 2021 in werking zijn getreden, is het programma voor het najaarscongres 2021, de algemene ledenvergadering (ALV) en cao-raadpleging aangepast. Het publiek toegankelijke najaarscongres 2021 van Cultuurconnectie op woendag 17 november vindt nog steeds plaats bij Rozet in Arnhem, maar deelnemers kunnen er echter ook voor kiezen om het congres via Zoom te volgen. Het netwerkdiner dat ter afsluiting gepland stond, is vanwege de nieuwe maatregelen komen te vervallen. De exclusief voor leden toegankelijke ALV en cao-ledenraadpleging vinden op 18 november uitsluitend online plaats.

Lees meer...
Aanpassing coronamaatregelen

Op zaterdag 6 november 2021 zijn de aangepaste coronamaatregelen in werking getreden. De belangrijkste aanpassingen, die voor onze branche van directe invloed zijn, zijn beschreven in onze Nieuwsflits van 3 november 2021. De nieuwe regels zijn inmiddels gepubliceerd op de website van de Rijksoverheid. In het NOS Journaal van 6 november jongstleden vertelde Gertjan Endedijk, directeur van lidorganisatie de Nieuwe Veste in Breda, over de impact van de nieuwe regels op de organisatie. De uitzending is terug te zien op NPO Start (het item start op 2'56").

Lees meer...
Boekman_Cultuurmonitor_banner
Presentatie Cultuurmonitor 2021

Na de piloteditie van 2020 presenteert de Boekmanstichting op 14 december 2021 via een livestream vanuit Tivoli Vredenburg de Cultuurmonitor 2021. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de cultuursector van het afgelopen jaar? Welke opmerkelijke trends spelen een rol, nu en in de toekomst? Via de informatiepagina worden binnenkort meer details over het programma kenbaar gemaakt en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden.

Lees meer...
Tijdelijke regeling voor organisatoren van culturele evenementen

Op 17 november 2021 gaat het Fonds voor Podiumkunsten (FPK) van start met een tijdelijke regeling voor grotere culturele evenementen die niet op volledige capaciteit kunnen doorgaan wegens de capaciteitsbeperkende coronamaatregel. Het gaat om uitverkochte evenementen van professionele organisatoren die hebben plaatsgevonden - of plaatsvinden - in de periode van 25 september tot en met 12 november 2021.

Lees meer...
Amateo Award 2021

Op 29 oktober jongstleden vond in Milaan (Italië) de uitreiking van de Amateo Award 2021 plaats via een live-stream. De genomineerden hebben volgens de jury blijk gegeven van veerkracht en innovatieve manieren om creatieve activiteiten te ontplooien ten tijde van de coronacrisis. De uiteindelijke winnaar was PAMIS & The Arts End of Somewhere. Hun inzet en boeiende aanpak om een meer inclusieve samenleving te bevorderen door middel van kunst en cultuur onderscheidde zich tussen de 59 inzendingen uit Europa en daarbuiten.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4
Podcast over certificeren

Hoe beleef je het certificeren, hoe pak je het aan, hoeveel werk is het en wat nou als je voorwaardelijk gecertificeerd wordt? Deze onderwerpen heeft CBCT verwerkt in een podcast van ruim 20 minuten, waarin Roel Zuidhof van Bibliotheken gemeente Nijkerk en Betsie van Ravenhorst (taalcoördinator) hun ervaringen delen.

Certificeringskader_2018
Verbeterde toelichting op zelfevaluatie

De zelfevaluatie is de basis van een audit en maak je samen met je partners, stakeholders en medewerkers. Als je een zelfevaluatie goed aanpakt, heb je er zelf ook meteen heel veel aan. Toch ziet men er vaak tegenop en wordt het nog weleens als extra werk gezien. CBCT heeft daarom de toelichting op de zelfevaluatie uitgebreid en verbeterd.

 
Ledennieuws
 
Subscribe_duotone_4x3
Nieuwe leden

Cultuurconnectie heeft recent drie nieuwe leden mogen verwelkomen: Volksuniversiteit Velsen (Velsen), Kunstform (Velsen) en NKT Theaterschool (Purmerend). In een volgende nieuwsbrief zullen zij uitgebreider worden voorgesteld.

Wilt u ook profiteren van de voordelen van een sterke branchevereniging en meedoen aan een inspirerend netwerk? Word dan ook lid. Bekijk de voordelen op onze informatiepagina.

 
Personalia
Han Eygenraam directeur a.i. CKC & Partners (Zoetermeer)

Per 1 oktober 2021 is Han Eygenraam aangetrokken als directeur a.i. van lidorganisatie CKC & Partners (Zoetermeer). Hij volgt daarmee Susan Langeveld op. Han Eygenraam is een bekende binnen de sector; tot zijn pensionering was Eygenraam directeur van onder andere Kunsteducatie Walcheren en C2 (Cultuurkwadraat).

 
Agenda
 
ALV_duotone
17 + 18 november
Najaarscongres & ALV Cultuurconnectie

Op woensdag 17 en donderdag 18 november 2021 vinden het najaarscongres en de Algemene Ledenvergadering (ALV) van Cultuurconnectie plaats.

Logo_VU_4x4
17 maart 2022
Landelijk Directeuren- en Coördinatorenoverleg

Het eerstvolgende LDOV-COV zal plaatsvinden op donderdag 17 maart 2022, 10:30-12:30 uur.