Nieuwsbrief 2, 9 februari 2021

Verlenging avondklok | vacature voorzitter | praktijkervaringen Zoom | corona en jaarverslag
 
COVID-19_composite_2021N2
Avondklok verlengd

De avondklok wordt verlengd tot woensdag 3 maart aanstaande 04.30 uur. Dat is nodig, omdat nieuwe, besmettelijkere varianten van het coronavirus terrein winnen in Nederland. Dat kan leiden tot een nieuwe golf van besmettingen. De overige maatregelen van de lockdown blijven doorlopen zoals eerder aangegeven in de persconferentie van dinsdag 2 februari.

Lees meer...
Voorzittershamer_VU_logo
Vacature voorzitter

Cultuurconnectie is vanwege het vertrek volgens het rooster van aftreden van de huidige voorzitter op zoek naar een nieuwe voorzitter (per voorjaar 2021). We zoeken een betrokken voorzitter, die samen met de andere bestuursleden, bureau en leden, verder vorm geeft aan de ambities en de toekomst van onze vereniging.

Lees meer...
COVID-19_jaarverslag_4x3
Corona en het jaarverslag

2020 was in vele opzichten een vreemd jaar. Om organisaties te helpen hun jaarverslag te schrijven, publiceerde Cultuur+Ondernemen eerder al de handreiking voor het jaarverslag. Daarnaast zijn er dit jaar wat extra zaken die, in verband met de crisis, in het jaarverslag horen te worden opgenomen.

Lees meer...
Workshops voor leden

Muziekschool Krimpen is lid van Cultuurconnectie en is een kleine organisatie. Daardoor hebben zij niet voor alles een specialist in huis. De uitnodiging van de Cultuurconnectie om deel te nemen aan workshops van preferred suppliers was voor hen een uitgelezen kans om op een laagdrempelige manier nieuwe kennis op te doen. In navolgend artikel kunt u lezen over de ervaringen van Susan van de Lagemaat (coördinator bij Muziekschool Krimpen) bij deze workshops.

Lees meer...
 
Certificering
 
Logo_CBCT_4x4

Onlangs ontving het volgende lid van Cultuurconnectie het certificaat 'Kwaliteit in Beeld':

Cultuurconnectie feliciteert directeur Mirjam du Cloo (Stichting Cultuurcentrum Heemskerk) én haar medewerkers met het behalen van het certificaat 'Kwaliteit in Beeld'.

Een overzicht van alle gecertificeerde organisaties kunt u vinden op de website van de CBCT. Voor meer informatie over kwaliteitszorg kunt u terecht bij Jan-Willem Kluën of kijk op www.cultuurconnectie.nl/certificering.

 
Ledennieuws
 
Logo_Kunstcircuit_4x4
Zoom: ervaringen en wijze lessen

Nu thuiswerken de norm is, zoekt iedereen naar nieuwe (digitale) werkwijzen. Kunstcircuit Deventer zocht vanuit hun intermediaire rol (aanjager, verbinder en procesbegeleider kunst en cultuur in onderwijs, vrije tijd en sociaal domein) vooral naar hoe zij kunnen bijdragen opdat zoveel mogelijk van hun partners door kunnen met hun werk. Het Zoom-project van Cultuurconnectie heeft hen daarbij geholpen.

Logo_Fusie_Artiance_BiebKennemerwaard_4x4
Fusie Artiance en Bibliotheek Kennemerwaard

Artiance Centrum voor de Kunsten en Bibliotheek Kennemerwaard zijn met ingang van 1 januari 2021 een bestuurlijke fusie aangegaan. De eerste stap was het vormen van een holding die de naam ABC Huis heeft gekregen. De huidige directeur van Bibliotheek Kennemerwaard, Erna Winters, is directeur van de nieuwe holding geworden. Vanuit Artiance is Rob Bangert, voorheen directeur, in de holding als organisatieregisseur nauw betrokken om de inhoudelijke vernieuwing vorm te geven.

 
Agenda
 
Logo_VU_4x4
3 maart
LDOV-COV bijeenkomst 3 maart 2021

Het eerstvolgende LDOV-COV zal plaatsvinden op woensdag 3 maart 2021 om 10:00 uur.