Art-S-Cool

Cultuurconnectie verwelkomt Art-S-Cool, dé kunstschool uit de Haagse Schilderswijk, als nieuw lid van onze branchevereniging. Met hun binnen- en buitenschoolse kunstactiviteiten stimuleren zij bij kinderen kennis, talenten en vaardigheden die nodig zijn voor nu en voor hun toekomst.

Foto: Martijn Beekman

Art-S-Cool is er voor kinderen en jongeren, die van huis uit minder snel in aanraking komen met kunst. Art-S-Cool daagt de jeugd uit hun creatieve vermogen te gebruiken, nemen ouders hierin mee en stimuleren talentontwikkeling, op scholen, in buurthuizen, bibliotheek, openbare ruimte of in het eigen lesatelier. Art-S-Cool werkt met een collectief van professionele kunstenaars en vormgevers, waardoor kinderen in contact komen met de kwaliteiten van kunstenaars. Het ‘creatieve proces’ dat leidend is voor de kunstenaar is ook leidend voor de deelnemers: onderzoek, uitproberen, schetsen, ideeën bedenken, jezelf vragen stellen, sparren, vormgeven en presenteren.

10-jarig jubileum

Dit jaar bestaat Art-S-Cool 10 jaar: "We hebben het idee opgevat een jubileumjaar ervan te maken om er toch een feest van te maken. Het grootste feest zou zijn om met de kinderen samen een feest te gaan organiseren. Dan moeten kinderen er zelf mee aan de slag om iets te bedenken en te organiseren. Kinderen zijn zo creatief, dat kunnen zij ook heel goed."

Eerste winnaar aanmoedigingsprijs 'culturele diversiteit'

Art-S-Cool schreef eerder al geschiedenis door als eerste culturele organisatie in Nederland de 'aanmoedigingsprijs culturele diversiteit 2015' te winnen, "vanwege hun spraakmakende kunstprojecten die kinderen en buurtbewoners weten te versterken en te verbinden aan hun wijk en hun stad", aldus juryvoorzitter Mariëtte Hamer.