Nieuwsbrief Special 2021, Nr. 2

Ledenvoordeel 2021: onze partners en preferred suppliers, uw steun tijdens de coronacrisis
 


U kunt als lid van Cultuurconnectie profiteren van de aantrekkelijke afspraken die Cultuurconnectie voor haar leden heeft gemaakt met verschillende partners en preferred suppliers. Naast dat u van diverse, veelal unieke voordelen kunt genieten, hebben onze partners zich nu vooral ingespannen om maatwerk te leveren dat inspeelt op de uitdagingen waarvoor organisaties zich tijdens de coronacrisis gesteld zien. De realiteit is nu complex, soms weerbarstig en dan is het fijn om een deskundige partner in te kunnen schakelen. Lees dus snel verder om uw unieke voordeel eruit te halen!

HIT_Profit_solarpanel_banner_1000x400_WEB
SDE++ subsidie voor duurzame energie

Veel bedrijven stappen over op zonnepanelen. Een goede ontwikkeling, vindt HIT Profit. Zonnepanelen zorgen namelijk voor een duurzame opwekking van energie die tevens zorgt voor een forse kostenbesparing. Indien u geïnteresseerd bent in zonnepanelen, kunt u SDE++ subsidie aanvragen. De SDE++ subsidie maakt het investeren in zakelijke zonnepanelen financieel gezien aantrekkelijk.

Lees meer...
Logo_PS_STEAD_4x3_WEB
Vastgoedvraagstuk?

STEAD Advisory begeeft zich op het snijvlak van vastgoed en cultuur. Zij begeleiden uw vastgoedvraagstukken en kijken samen met u naar de juiste passende huisvesting voor uw organisatie. Dat doen ze vanuit het perspectief dat u zo optimaal mogelijk moet kunnen functioneren in uw huisvesting. Vanuit hun jarenlange ervaring en opgebouwde kennis met betrekking tot het realiseren van passende huisvesting voor culturele instellingen, zowel op het vlak van gebruik als het begeleiden van bouwprocessen, is STEAD de ideale partner voor u.

Lees meer...
Logo_PS_Ecclesia_4x3_WEB
Greep op verzuim en arbeidsongeschiktheid

Ziekteverzuim is vaak een complexe zaak waarin emoties, wetgeving en verschillende (financiële) belangen van de werknemer en werkgever een rol spelen. Daarom is het in de meeste verzuimsituaties niet realistisch om van u als werkgever te verwachten dat u dit met een advies van de bedrijfsarts wel even in orde maakt. Met inzet van casemanagement kunt u de kosten van ziekte en arbeidsongeschiktheid beheersbaar maken. Lees in dit artikel wat casemanagement inhoudt en hoe de casemanagers van Ecclesia u kunnen helpen.

Lees meer...
Logo_ACM
Verbreed je horizon

De Academie voor Cultuurmanagement gelooft dat cultuur je horizon verbreedt. Daarom willen ze bijdragen aan een uitnodigende, vrolijke en vitale culturele sector die zoveel mogelijk mensen bereikt en betrekt. De Academie is voor iedereen die in een culturele organisatie werkt: van medewerker tot manager en van vrijwilliger tot lid van de raad van toezicht.

Lees meer...
Logo_SDIM_New_4x3
Optimaliseer uw e-mail communicatie

SDIM deelt dit keer graag hun kennis op het gebied van het optimaliseren van Customer Lifetime Value. In dit artikel zoomt SDIM in op een van de weinige kanalen waarbij u als instelling één-op-één contact met uw klanten heeft: e-mail. Vaak is dit een kanaal dat achteraan in de rij staat bij de online marketing, maar waarbij u de klantwaarde kan verduurzamen en daarmee kan vergroten.

Lees meer...
Logo_PS_Eagerly_540x540
Google Analytics 4 is er en wacht er niet mee

De meest gebruikte analyse- en statistieksoftware voor websites is Google Analytics. De nieuwste versie (GA4) moet u (laten) activeren in je website. Vanaf dat moment kunt u zowel de oude versie (met historie) en de nieuwe versie naast elkaar gebruiken. Eagerly adviseert om dit direct doen.

Lees meer...
Logo_PS_ArboNed_banner_center_WEB
Voorkom verzuim: pak ongewenst gedrag en een te hoge werkdruk aan

Weet u hoe het écht met uw werknemers gaat? Konden zij bijvoorbeeld voldoende opladen tijdens hun vakantie? Hoe gaan zij om met de steeds veranderende coronaregels? Is de werksfeer goed? Door aandacht te besteden aan dit soort vragen, werkt u aan een gezond en veilig bedrijf. Want van ongewenst gedrag en een te hoge werkdruk kunnen uw mensen ziek worden. Dat heet psychosociale arbeidsbelasting, oftewel: PSA. De Arbowet verplicht werkgevers om PSA zoveel mogelijk te voorkomen. Maak hier direct zelf een start mee aan de hand van de gratis checklist Van ArboNed. Kunt u ondersteuning gebruiken? ArboNed helpt u graag op een manier die bij u past.

Lees meer...
BHV.nl_Logo
Aan de slag met bedrijfsveiligheid

Het is belangrijk om veiligheid continu op de agenda te hebben. Want al door één kleine verandering kan iets wat vandaag veilig is, morgen zomaar ineens onveilig blijken. Hou de risico's en aandachtspunten binnen uw organisatie daarom goed in de gaten. Opleiden, voortdurend trainen en blijven oefenen met elkaar zijn daarom essentieel. Lees hoe BHV.NL u hierin kan helpen.

Lees meer...
Planned_Culture_Bemiddelaar_4x3
Planningssysteem professionalisering cultuureducatie

In het inschrijf-, plannings- en communicatiesysteem van Planned Culture zijn gemak en regie leidend. Niet alleen regie voor de planner, maar ook voor de bestuurder en financiële afdeling. Met het Planned Culture systeem professionaliseert u het proces van cultuureducatie. Lees meer over de voordelen voor bestuurders, planners en financiële afdeling.

Lees meer...
Logo_Mazars_2C_highres
Btw-tarief alcoholhoudende pauzedrank

De verlening van toegang tot voorstellingen, zoals toegang tot muziek- en toneelvoorstellingen, is belast tegen het verlaagde btw-tarief (momenteel 9%). In de praktijk kunnen in de toegangsprijzen die de exploitant van een theater in rekening brengt voor een voorstelling, ook vergoedingen voor andere prestaties zijn inbegrepen, zoals de gelegenheid geven om gebruik te maken van de garderobe of het verstrekken van een drankje in de pauze. Preferred supplier Mazars schreef onlangs een artikel over nieuwe jurisprudentie omtrent de hantering van btw-tarieven van alcoholhoudende pauzedranken.

Lees meer...
ZKA_Visual_800x600
Als je maar gezond bent

Als je maar gezond bent. Die uitdrukking kennen we allemaal. Omdat het waar is. Gezondheid is het belangrijkste wat er is. Voor uzelf, voor de mensen om u heen en voor uw medewerkers. Maar wanneer ben je gezond? Dat gaat over meer dan niet ziek zijn. Er zijn veel factoren van invloed op gezondheid. De omgeving, relaties met familie, vrienden, en ook werk speelt een belangrijke rol. Cultuurconnectie en Zilveren Kruis helpen u graag om zo gezond mogelijk te leven met extra vergoedingen in de collectieve zorgverzekering. Zoals bijvoorbeeld extra fysiotherapie, een vergoeding voor een slaapcursus of online zelfhulpmodules die u helpen bij bijvoorbeeld stress of andere mentale klachten.

Lees meer...
Stadhouders_Logo_4x3
Juridisch inzicht, begrijpelijke taal

Wetgeving, overeenkomsten, algemene voorwaarden, rechterlijke uitspraken. Langdradig en onleesbaar. Wie leest dat nou vrijwillig? Het is echter de basis van het advocatenwerk van preferred supplier Stadhouders Advocaten. Vorig jaar hebben zij besloten om hun kennis actiever te delen met bestuurders in de cultuur en welzijnssector, en hun klanten. In begrijpelijke taal, met korte artikelen in een nieuwsbrief. Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Meld u zich dan aan door te mailen naar goednieuws@stadhouders.nl

Lees meer...
Logo_Drevast_Breed

Drevast is gespecialiseerd in de culturele sector en dé expert als het gaat om de bijzondere gebouwen die kenmerkend zijn voor deze branche. In de afgelopen 16 jaar hebben zij bijvoorbeeld ruim 300 kunstencentra, musea en bibliotheken geadviseerd over bouw en waarderingen.

Lees meer...
Preferred_Suppliers_Webpagina
Overige

Via de overzichtspagina met onze partners en preferred suppliers vindt u ook nog de algemene informatiepagina's van:

Tot slot: onze partners en preferred suppliers hebben de anderhalf jaar ook hun meerwaarde bewezen in coronatijd, met webinars, whitepapers, inhoudelijk bijdragen aan onze (corona)nieuwsbrieven en – flitsen, maar ook met afvaardigingen in de werkgroep die zich buigt over de richtlijnen behorende bij ons protocol. Cultuurconnectie is hen daar erg dankbaar voor.

Voor eventuele vragen of wensen betreffende collectief ledenvoordeel kunt u contact opnemen met Commercieel Manager, René de Kok, telefoon 030-2303740 of e-mail r.dekok@cultuurconnectie.nl

Lees meer...