Nieuwsflits COVID-19, 17 mei 2021

INFORMATIE: versoepelingen stap 2 gaan in per 19 mei 2021
 
COVID-19_composite_NF.2021.05.17


Het kabinet drukt de 'pauzeknop' vandaag niet in en daarmee worden de aangekondigde versoepelingen uit stap 2 van het openingsplan per 19 mei 2021 doorgevoerd. Dat is de uitkomst van overleg vanochtend tussen betrokken ministers en experts. Het kabinet vindt het verantwoord om de tweede stap van het openingsplan te zetten, want het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. "Wat we in de cijfers zien is een goede daling", zegt demissionair minister De Jonge. "Het is vooral een effect van vaccinatie."

Dit betekent dat muziek- en dansscholen ook per 19 mei 2021 weer open gaan, voor lessen met maximaal twee personen en een docent. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, met uitzondering van homogeen samengestelde groepen jonger dan 18 jaar (zie onze eerdere Nieuwsflits voor meer informatie). Met de heropening van de branche treden het protocol en de branchespecifieke aanvullende richtlijnen opnieuw in werking (zie hieronder).

Branche goed voorbereid

Cultuurconnectie heeft reeds verscheidene voorbereidingen getroffen voor op de voorgenomen heropening: naast de update van het protocol (versie van 22 april 2021) en een update van de speciale microsite, zijn ook de branchespecifieke aanvullende richtlijnen met de laatste informatie van de Rijksoverheid per 14-05-2021 aangepast. De poster, die Cultuurconnectie samen met zorgverzekeraar VGZ ontwikkelde voor de heropening van de branche, kan ook per 19 mei aanstaande in gebruik worden genomen.